År 2009

Det är mindre än 24 timmar kvar av 2009 och vad passar då bättre än en repris av den här listan?




1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Som tur är, ja - året hade faktiskt sugit rätt hårt om jag inte hade gjort något nytt alls!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade så sjukt många nyårslöften eftersom halva nyårsnatten gick åt till att lova en massa saker men jag vet inte om jag lyckades hålla något. Jag minns att jag hade en massa nyårslöften om träningen och även om jag har haft intensiva träningsperioder så uppfyllde jag nog inte målen.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Inte hittills men året är inte slut riktigt än!

4. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?
Kärlek krånglar bara till allt här borta men att krångla till saker och ting är ju min grej så jag måste ju önska mig mer kärlek för det har faktiskt varit en bristvara under 2009. Något annat som varit en bristvara, i alla fall sen jag kom hit, är ordentliga kramar och kramar är inte så komplicerat heller så fler kramar tack!

5. Vad var din största framgång 2009?
Att ta mig iväg hit till USA, helt klart! Att jag faktiskt tog tag i allt och åkte och inte bara lät det förbli drömmar och lösa planer. Och sen att jag tog mig igenom de första veckorna här borta för det var riktigt jobbigt..

6. Vad spenderade du mest pengar på?
Första halvåret - smink, fika, dricka och mat! Andra halvåret - kläder och mat!

7. Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat, bara för att det får mig att må bra! Sen önskar jag att jag hade passat på att krama alla där hemma mer innan jag åkte hit.. Förutom det tror jag inte att det är nåt mer, jag är väldigt nöjd med året!

8. Vad önskar du att du gjort mindre?
Fundera på och oroa mig för sånt jag ändå inte kan påverka.

9. Hur tillbringar du nyår?
Nyår är i princip helt ouppstyrt och jag borde ha panik men det löser sig alltid!

10. Vem saknade du?
De senaste 110 dagarna så finns det väldigt många som jag har saknat väldigt mycket, men det är olika från dag till dag vem jag har saknar mest.

11. Finns det någonting du ångrar med 2009?
Om det blir ett ja eller nej på den frågan beror på hur djupt jag ska fundera och hur mycket jag ska analysera allt men spontant - nej! Det ena leder till det andra och jag är galet nöjd med hur mitt liv ser ut för tillfället så det är bara onödigt att gå runt och ångra saker.

12. Vilken del av 2009 var bäst? Första eller andra halvan?
Andra halvan! Sommaren var helt underbar, till och med ännu bättre än förra sommaren, och sen att komma hit var rätt underbart när första chocken hade lagt sig och när jag väl hade kommit in i allt.

13. Hur tror du 2010 blir i sin helhet?
Fucking freaking awsome - Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars!

17 december 2009

Det har varit en väldigt vanlig torsdag rent jobbmässigt och det känns som om jag mest har suttit i bilen som vanligt på torsdagar..

När jag slutade så promenerade jag in till Bethesda där jag mötte Malin och Frida för middag på Café Deluxe och det var super mysigt, även om min pizza inte alls var lika god som sist. Det är ingen sån där pizza som dryper av fett utan mer som bröd med topping liksom och sist var det jätte gott i alla fall.. Vi åt såklart (nu för tiden är det såklart..) efterätt också och jag åt en brownie. Det är så underbart att ha Fridis här i DC igen, om än bara för en helg!

Efter att vi hade ätit så droppade tjejerna av mig på gymmet och jag körde ett rätt lugnt rygg- och magpass. Även om jag var jätte trött så var det skönt att träna så pass sent eftersom det är mindre folk vid den tiden, vilket innebär bättre fokus och färre störmoment. När jag var färdig-tränad, duschad och ombytt så hade jag sån tur att jag fick både sjuts och en pratstund, och bättre blir det faktiskt inte..

Nu ska jag försöka sova - och förresten, helgen kommer bli awsome!



It's crazy but it's true

16 december 2009

Imorgon är det exakt en vecka kvar till julafton men det känns som om det lika gärna hade kunnat vara en månad kvar..

Det har gått bra att jobba idag, även om den här veckan går hur långsamt som helst.. Hade både C och N hela dagen så i förmiddags så fick C måla och hon verkade verkligen gilla det! Sen åt vi lunch och sen var det nap-time och sen skulle vi hämta A på förskolan - precis som vilken onsdag som helst. När vi kom hem sen så fick tjejerna dekorera pepparkakor med icing och det var uppskattat kan jag lova och jag var så stolt över A! A har en tendens att vilja smaka på allting och hon älskar det som är sött och icingen var verkligen super söt men hon höll sig och jag behövde inte ens påminna henne.

Kvällen har spenderats på gymmet och då menar jag verkligen hela kvällen! Kom dit vid kvart över 7 och var hemma igen strax efter 11..

Klockan är som vanligt alldeles för mycket och jag förstår inte riktigt vad som har hänt med mina sömnrutiner.. Nu ska jag i alla fall se PH och sen försöka sova!



(förresten livet rätt underbart här borta ibland.. eller ja, för det mesta..)

15 december 2009

Jag är trött, slut och sliten och jag saknar alla
underbara och älskade hemma i Sverige..

14 december 2009

Det har inte varit någon toppen måndag utan både jag och barnen har varit trötta och väldigt lätt-retliga hela dagen. Hade skrivit ett längre inlägg men det försvann då datorn hände sig så det blir en kort sammanfattning..

I förmiddags så städade jag och C pussel-pyssel skåpet och det behövdes verkligen, nu går det att öppna skåpet utan att bli överfallen av teckningar och pusselbitar. Sen åt vi lunch och sen var det nap-time. Granma kom hit och sen hade jag rast i några timmar. Jag var som sagt jätte trött och struntade i de ärendena jag hade tänkt göra under rasten och istället la jag mig och sov. Och det säger rätt mycket eftersom jag aldrig kan somna på dagarna om jag inte är sjuk men det kunde jag idag och det behövdes. Vaknade och hämtade A på förskolan och sen gick sista timmen rätt snabbt.

Åkte till gymmet nästan direkt efter att jag hade slutat och det var lite dumt eftersom jag inte hade ätit något mer än en banan sen lunch, men jag behövde verkligen komma hemifrån efter den jobbiga dagen. Det gick över förväntan att träna, bortsett från en del störande inslag. Det här med folk som inte förstår hintar (typ "nej, jag vill inte prata med dig medan jag tränar idag heller") måste jag förresten avhandla i ett senare inlägg.. Gymmet är som vanligt dagens bästa och jag var hemma igen vid 10 så det blev en väldigt sen middag idag men gott var det!



Nu måste jag försöka somna innan jag blir hungrig igen och trots en jobbig dag så somnar jag med ett leende på läpparna ikväll..

13 december 2009

En väldigt mysig helg lider mot sitt slut men det känns helt okej faktiskt..

Dagen blev som planerat och jag bakade lussebullar, eller lussecat's som är mitt nya nickname på dom, i förmiddags. Hann prata med mamma och pappa, och som alltid var det super mysigt! Sen kom Victoria och hennes host-kid och hämtade upp mig vid halv 2 och då åkte vi till IKEA och kollade på lucia-tåget där Malin, Amanda och Lisa var med. Jag åt en liten prinsesstårte-bit, en halv lussebulle, en skiva vitlöksbröd och en apelsin - alltså väldigt lite jämfört med sist vi var där, haha. Lucia-tåget var fint men det var lite svårt att hitta julstämningen med tanke på att det ös-regnade ute.

Sen på vägen hem så släppte Victoria av mig på gymmet och jag cyklade i 70 minuter och stretchade igenom kroppen ordentligt efter och nu är jag sådär mysigt trött. Orkar inte skriva mer för tankarna är på annat håll och nu ska jag se PH innan det är dags att sova..

12 december 2009

Fastän jag inte planera dagen eller gjorde något speciellt så blev det ändå en bra lördag! Jag tog det lugnt på förmiddagen och åkte till gymmet vid halv 12 för att köra igenom benen och det gick helt okej, även om jag måste erkänna att jag hade lite brist på fokus under större delen av passet. Kom i alla fall därifrån med ett leende på läpparna och det är väl ändå huvudsaken..?

Först var det tänkt att jag skulle träffa Victoria och Amanda för lunch/brunch när jag hade tränat men träningen drog ut så mycket på tiden att det inte blev av. Jag åkte ner till friendship height en sväng och köpte en t-shirt på footlocker, som för övrigt har usa's otrevligaste och mest inkompetenta personal. Innan jag var hemma igen så var klockan 4 men familjen var borta så jag fick lite lugn hemma-tid innan dom kom hem från något julfirande på hostmum's jobb.

Åt middag med familjen och sen kom Amanda, Victoria och Lisa och hämtade upp mig. Vi åkte in till Bethesda där tjejerna åt middag medan jag nöjde mig med glass på en mysig irländsk pub/restaurang (typ som Pipes i Umeå). Första planen var att gå på bio men vi hyrde film och köpte lite gott på Giant istället och åkte hem till Victoria istället. Filmen sög verkligen men sällskapet var guld så det gjorde inte så mycket!

Imorgon så är det Lucia och det firas med lucia-tåg på IKEA vid 2 så jag hänger med Victoria och hennes lilla grabb dit. Innan det hade jag tänkt ge mig på att baka lussebullar och sen efter lucia-tåget ska jag träna. Får se hur kvällen avslutas imorgon men jag måste skriva klart alla julkort och posta dom så att de hinner fram i år i alla fall..

11 december 2009

Friday I'm in love - äntligen fredag och äntligen helg!

Nästan direkt då jag hade slutat jobba ikväll så åkte jag och Fred, en kille som är au pair i samma område som mig, och tränade. Vi hade först tänkt att träna och sen gå på bio men det fick bli lång-träning och väldigt sen middag istället men nu är jag nytränad, mätt och belåten i alla fall. Vi körde i alla fall rygg och lite mage och det gick bra tills jag blev hungrig och ofokuserad. Hade ätit gröt och en macka vid halv 5 men vi var inte färdiga med träningen förrän typ 20 över 9 och då var energin slut för länge sen.

Nu ska jag se de två senaste PH avsnitten och sen sova - vet inte alls hur helgen ser ut men det blir nog bra..




time to shine

10 december 2009

Torsdag är långt ifrån min favorit dag och det känns som om jag mest sitter i bilen men det har varit en bra dag ändå! Körde båda tjejerna till sina respektive förskolor i morse så på förmiddagen hade jag bara hand om N. Vi var tvugna att åka förbi Giant en sväng för det var helt slut på välling och N var så söt för han blev så himla blyg när en kvinna började prata med oss, han blev nog rädd för henne för han började till och med att gråta!

Varannan torsdag kommer städerskan och stor-städar hela huset och bäddar rent så varannan torsdag så kan jag inte lägga N i sin egen säng när det är dags för hans förmiddags-nap så idag la jag mig på soffan i källaren och för en gångs skull fick han sova på min mage och mysigare blir det inte! Hade ipoden och lyssnade på musik och njöt av att bara ta det lugnt.

Sen var det dags att hämta C som slutar förskolan innan lunch och sen hem igen, äta lunch och sen lägga C och N för eftermiddags-nap'en. När jag kom hem efter att ha hämtat C så hade brevbäraren varit här och lämnat ett stort blått paket som världens bästa familj hade skickat! Låg en massa julklappar där i och sen hade mamma passat på att skicka med lite annat och däribland en mini-julgran och mini-julgranskulor, haha.. Har tveklöst världens sötaste mamma som kommer på sånt och hon hade till och med skickat med knäck! Knäcken var inte det enda som gick att äta utan jag fick lösviktsgodis (!!!), skumtomtar och pepparkakor också. Förresten märks det att jag är inne i en träningsperiod just nu för jag nöjde mig med typ 5 godisar och hade det varit en godisperiod så hade jag ätit betydligt mer.

Väckte barnen vid 4 för att åka iväg och hämta A på förskolan och sen när vi kom hem var hostmum hemma så jag badade N medan hon gjorde middag och sen åt vi och var färdiga innan halv 7 så jag var mätt och belåten direkt jag slutade jobba, annars brukar vi oftast äta efter att jag slutat eftersom att hostmum och hostdad oftast inte är hemma förrän kvart över 6.

Ikväll packade ihop träningsgrejerna och for och tränade så nu ska det bli skönt att lägga sig och sova. Har sovit så himla dåligt i veckan och de senaste två nätterna har jag sammanlagt bara sovit 11 timmar så min kropp skriker efter sömn men nu är det bara en dag kvar och sen är det helg!



Förresten så älskar jag gymmet här borta - så är det bara..

9 december 2009

Är alldeles för trött för att skriva något vettigt idag.. Men så går det när man sover mindre än 8 timmar!

Bakade i alla fall pepparkakor med tjejerna idag och det gick bra - dvs de åt inte upp degen! Känns som om alla andra svenska au pairer bakat lussebullar de senaste dagarna så nu hoppas jag bara att mitt paket med saffran kommer snart så jag kan baka lussebullar i helgen..

Godnatt

8 december 2009

Jag är ganska nyss hemkommen från gymmet och nu börjar illamåendet släppa, jag kan inte minnas när jag var såhär utmattad efter ett gympass senast! Illamående brukar jag dessutom bara bli av spinning men jag antar att det är ett tecken på att jag jobbat på bra.. Förutom ett rå-bra gympass så fick jag en liten annan bonus med - great!

Dagen har gått fort och jag och N var på Born to read i förmiddags och det är namnet på en sago- och sångstund på biblioteket som är för barn mellan 0-24 månader, sen så blev jag tagen för att vara N's mamma också. C var på den förskolan som Grandma tar henne till och dom åt lunch ute så jag behövde bara ta hand om N när vi skulle äta. Sen när C kom hem så hade jag redan lagt N och det var nap-time för hennes del också så sen var det lugnt. Båda sov fram tills Grandma kom tillbaka så det blev en lugn eftermiddag också.

Är som sagt helt slut och klockan är mycket så det får bli ett kort inlägg idag, godnatt!

7 december 2009

Måndag igen och jag tog mig upp utan större problem imorse, och jag var till och med uppe i så god tid att jag hann koka ägg till frukost. Åkte iväg med alla barnen för att lämna av A på hennes förskola och sen åkte vi förbi Giant, som är en mataffär, och köpte mjöl eftersom det var slut hemma. Anledningen till att jag behövde mjöl var att jag hade planerat att göra trolldeg med C på förmiddagen och det blev en riktig hit. Vi gjorde rosa, hjärtformade trolldegs-kakor, dom såg väldigt goda ut men jag tror jag sa 10 gånger att det bara var låtsas kakor och att man inte fick äta på riktigt.

Sen gjorde jag korvstroganoff till lunch och C älskade det verkligen och åt upp all sin korv innan mig och ville ändå ha mer så hon fick ta det jag hade kvar. Det är så kul att se hur hon faktiskt blir bättre och bättre på att äta upp maten utan att vara tjurig! Efter det så var det nap-time och både C och N somnade jätte snabbt och jag visste inte om Grandma skulle komma eller inte men hon kom, om än senare än hon ska, och jag fick mina 3 timmar ledigt.

Jag passade på att prata med mamma och få lite råd hur jag ska göra med kameran och försäkringen och sen gick jag in till Bethesda. Jag gick till en fotoaffär där och hörde om dom kunde hjälpa mig och jag fick veta att det skulle kosta omkring 250 dollar och det suger. Fast å andra sidan suger det mer att ha en kamera utan fungerande display. Om jag lämnar in den nu så kommer jag inte få tillbaka den innan jul och nyår så jag funderar på att vänta till i januari eftersom den ändå fungerar att ta kort med, även om  jag inte kan se korten förrän jag lägger in dom på datorn.

Åkte hem sen och hann inte göra så mycket innan jag började igen och skulle åka och hämta A. Dom sista två timmarna gick rätt snabbt och efter att jag hade hämtat A så skulle jag vika alla nytvättade kläder så jag tog med mig N ner i källaren så han fick leka där medan Grandma var med tjejerna upp i köket.

När jag hade slutat så åkte jag och Victoria på julklappsjakt fast de flesta små-affärerna var stängda men tacka vet jag CVS, efter att vi varit på 2 olika CVS så hittade det hon skulle - nästan i alla fall!  Det är så sjukt hur snabbt kvällarna går. Jag hinner knappt sluta jobba så är det dags att sova, och så även idag. Ska se det senaste PH avsnittet nu och sen kanske läsa lite om jag orkar..





Chances - Five for fighting

6 december 2009

Jag har verkligen haft en bra söndag idag! (..bortsett från en grej som suger..)

Malin kom och hämtade upp mig vid halv 10 imorse och då åkte vi ganska direkt till Victoria och hämtade upp henne också. Först på dagens schema stog nämligen IKEA! Vi var där redan strax efter 10 och då hade de inte börjat servera mat än så vi tog en tur inne på själva ikea för att fördriva tiden men vid 20 i 11 så gick vi tillbaka till restaurangen och tog varsin kanelbulle till frukost/förmiddagsfika. Sen satt vi bara där och pratade till 10 över 11 då det var dags för lunch. Jag åt lax, pommes och wok grönsaker men men det var bara laxen och grönsakerna som var goda. Sen så åt jag daimtårta till efterätt. Är själv lite förvånad över hur jag kunde äta så mycket - men jag var i alla fall proppmätt fram till halv 7 ikväll.. Efter att vi hade ätit gick vi förbi mat-delen på ikea och jag fyllde på godis-förrådet lite och köpte även kaviar, hårdbröd, julmust och hallonsaft. Så imorgon blir det knäckemacka med kokt ägg och kaviar!

Efter ikea så släppte vi av Victoria hemma hos sig, eftersom hon skulle jobba i eftermiddag, och åkte sen till Malins clustermeeting. Det var kak-tema och hur mycket kakor som helst överallt men vi var som sagt väldigt mätta så det blev inga kakor för oss. Vi var bara där en stund eftersom Malin och Amanda hade lucia-uppträdande i svenska kyrkan och jag skulle följa med och filma och försöka få lite julstämning. Vi hade lite problem att hitta dit men efter en liten powerwalk på typ 4 km så hittade vi den till slut. Jag hade inte riktigt räknat med en lååång gudstjänst innan lucia-tåget och det blev en lång väntan men tåget var fint och lite julstämning fick jag nog minsann!

När det var färdigt vid halv 7 så åkte jag, Malin, Amanda och Lisa till Bethesda för att skriva julkort men först behövde vi äta och det blev onyttig skräp-mat.. men äta bör man? Sen satte vi oss på Starbucks på Barnes and Noble och började skriva. Fick inte ens hälften färdigt men vi hade det mysigt i alla fall och Victoria kom också dit när hon hade slutat jobba.

Har som sagt haft en toppen söndag men när vi satt där på Starbucks skulle jag ta fram kameran, systemkamera, och visa en bild men när jag startar den ser jag att skärmen är trasig. Den har spruckigt på insidan liksom, alltså inte själva plasten utan själva displayen är helt trasig och är bara vit med en stor färgad spricka. Själva kameran fungerar men displayen är helt förstörd. Om jag har jätte jätte jätte tur så täcker extra försäkringen det på något sätt, annars vet jag faktiskt inte vad jag gör. Ledsen är jag i alla fall och det är så synd att det händer just här borta också..

Nu är klockan alldeles för mycket så jag ska kolla på senaste avsnittet av Paradice hotel och sen sova. Känns alltid lite jobbigt innan jag ska lägga mig på söndags kvällarna, speciellt om jag haft en väldigt bra helg men det känns alltid bättre när det väl är måndag och allt rullar på igen!

5 december 2009

5 december och idag kom årets första snö! Det kom inte bara några enstaka snöflingor heller utan det snöade ordentligt och mycket av snön ligger fortfarande kvar. Jag måste säga att det är ett rätt knasigt ställe jag bor på nu, för i veckan så gick jag i jeans och tshirt och det var alldeles tillräckligt och ett par dagar senare så snöar det.

Hur som helst så har dagen varit bra även om den inte riktigt blev som planerad på grund av vädret. Jag började med att gå på posten och posta paketen med julklapparna som ska hem till sverige och det var så himla skönt att äntligen få det gjort och även om det inte blev så billigt så var jag rätt orolig att det skulle bli ännu dyrare. Men det var värt varenda dollar!

När jag var färdig på posten så gick jag till Cosí där jag träffade Amanda, Victoria och Malin för lunch - och som alltid var både sällskapet och maten toppen! Nästan överallt kan man välja storlek på det man ska dricka och för första gången så valde jag idag den största storleken, som på Cosí heter Giant, på min Chai latte men jag blev rätt besviken för så stor som jag hade hoppats att den skulle vara var den inte..

Efter att vi hade ätit åkte vi iväg till Target på Wheaton mall där tjejerna skulle framkalla lite kort men det visade sig att fotoautomaten var trasig och det är så typiskt! Vi gick runt en sväng och jag köpte en liten elektrisk ljusstake med ett ljus att julpynta med i alla fall. Sen åkte vi till CVS och där fungerade fotoautomaten som tur var.

När alla kort var framkallade så släppte Malin av mig och Victoria hemma hos Victoria och där tog vi det lugnt och kollade på playa del sol medan vi väntade på att klockan skulle bli 6. Klockan blev 6 till slut och vi gick över till en ny aupair som nästan bor granne med Victoria eftersom vi var bjudna på middag där ikväll. Vi fick super god mat och hade jätte trevligt. Efter maten åkte vi in till Bethesda för att gå på bio. Vi såg The blinde side och den var jätte bra, en riktig feel good film som alla borde se!

Nu är det dags att sova så jag orkar med morgondagens äventyr..

4 december 2009

När vi har ätit middag på fredagarna så blir jag alltid lika glad för då vet jag att det är helg, vilket alltid innebär två, hela dagars ledigt för min del! Den här veckan har som sagt gått jätte snabbt men det gör inte helgen mindre underbar utan jag var lika glad som alltid idag efter middagen.

Dagen var rätt händelselös och det finns inte mycket (läs: ingenting!) intressant att berätta om den.

Ikväll har jag varit på bio med Dani och ett gäng andra tjejer och vi såg Brothers - men jag vet inte riktigt vad jag tyckte om den. Fastän jag var väldigt inne i den och väldigt fokuserad under hela filmen så tror jag faktiskt inte att jag tyckte om den så mycket som helhet. Slutet kändes helt fel men den hade ändå delar som var underbara och den äldsta av barn-skådespelarna var verkligen helt otrolig. Men som helhet.. njäe!

Nu är klockan snart 1 och jag ska alldeles snart lägga mig och sova. Imorgon  bitti ska jag posta julklapps-paketet hem och jag håller tummarna att frakten inte blir så jätte dyr. Sen ska i alla fall jag och Victoria in till DC och sen är vi bjudna på middag hemma hos en ny aupairs värdfamilj innan vi ska på bio och se The blind side. Har hört att den är jätte bra så jag har höga förväntningar!

3 december 2009

Jag överlevde springturen igår fast min pulsklocka har gett upp och slutat funka. Köpte den för mindre än ett halvår sen så det är ju rätt drygt att den lagt av - har inte direkt lust att lägga 700 kronor på en ny och kvittot låg tydligen inte där jag trodde heller, mamma letade. Det var blött och just när jag kom in på våran gata så blev det ännu värre och regnet bara öste ner men då var jag ju ändå hemma. Mina löparskor är fortfarande blöta så nu ska jag kasta in dom i tvättmaskinen så blir de rena också!

Den här torsdagen har varit precis som de flesta torsdagarna är. A var som vanligt på sin förskola hela dagen och C var på sin förskola på förmiddagen. På torsdagar och fredagar så är det jag som sjutsar C till hennes förskola så det blir en del tid i bilen eftersom jag lämnar av henne vid 9 och sedan ska hämta upp henne kvart i 12. Hennes förskola ligger en bra bit bort och det tar en timme att åka dit och hem igen så när vi kom hem var det bara att äta lunch och sen var det dags för dom små att sova.

Jag hade några veckor då jag var super seriös och pluggade spanska medan C och N sov på eftermiddagen men det har varit lite si och så med den saken på slutet. Brukar röja undan i köket och nån gång i veckan så brukar jag baka. Idag gjorde jag en plåt pepparkakor och tvättade lite av mina egna kläder och det behövdes..

Känns lite konstigt att det fredag imorgon, tyckte precis att det var måndag men jag gillar när veckorna går fort. Nu ska jag lägga mig och kolla på Paradice hotel och sen läsa innan det är dags att sova!

2 december 2009

 

Här är resultatet av mitt satsade pepparkaks-bak igår kväll.. Det kanske bara är jag, men ser verkligen vanliga pepparkakor som man gör hemma ut sådär, alltså är dom inte mörkare? Dom smakade bra i alla fall, även om degen (som vanligt) var godast!

 

På onsdagar så går bara A i förskolan så jag tog med mig C och N på story hour på biblioteket och det var inte lika kul som sist men en timme gick ändå snabbt och C tyckte att det var kul och det är väl huvudsaken det. När vi kom hem så åt vi lunch och sen var det nap-time.

 

Hade tänkt åka och träna direkt jag slutade, alltså åka innan middagen och sen äta när jag kom hem men tydligen så jobbar hostdad sent idag också så då kändes det lite dumt att bara åka iväg mitt i allt så jag stannade och åt och sen så bestämde jag mig för att fara ut och springa istället så nu smälter jag maten och laddar upp inför en springtur i ös-regnet..

 

Om jag åker på gymmet så blir jag borta i minst 2½ timme eftersom jag ska gå dit, träna, duscha och sen vänta på bussen och sen åka hem. Ikväll skulle jag inte ha varit hemma förrän vid 10 och då känns det mer okej att fara ut och springa och sen vara hemma så Grandma kan åka hem till sig när hon lagt barnen så håller jag koll på allt tills hostdad kommer hem.

 

På tal om nåt annat så har jag för lite kläder! Och för första gången i mitt liv så svarade mamma "Ja, det kan jag faktiskt tänka mig" när jag sa det. För här borta har jag inte tre fulla garderober med kläder och skor som hemma. Jag använder samma kläder hela tiden och det har jag gjort i snart 3 månader nu så jag är måttligt less på kläderna jag hade med mig hit. Har köpt lite men det är väldigt lite så i helgen så blir det nog lite shopping, fast det är lite det för det märks att det mesta går till julklappar just nu!

 

Näe, nu ska jag bita ihop och ta mig ut, får se hur lång tur det blir men allt är bättre än inget!


1 december 2009

Gårdagen gick jätte fort och såna dagar tycker vi om! Jag tog, som jag skrev, med mig C och N till bokaffären igår förmiddags och nej, jag kunde inte hålla mig utan köpte en bok. Det fick bli The time traveler's wife och det tycker jag var ett okej köp eftersom "alla" har läst den så då måste jag också göra det och jag har förresten inget lånekort på biblioteket så jag kan inte låna böcker (än??).. Eftermiddagen susade förbi och när jag slutade så gick jag över till Victoria och myste hemma hos henne resten av kvällen. Vi kollade på Paradice Hotel så nu är jag fast i det också, tack för det, haha!

Rent schemamässigt så är tisdag min favorit dag och som vanligt så sjutsade jag A till förskolan medan grandma tog med sig C till en annan förskola - alltså hade jag bara N att ta hand om under förmiddagen. Vi gick på sagostund på biblioteket och det är mer som samlingarna som vi har på dagis hemma, lite sånger och sådär. När vi var färdiga där så var han super trött och somnade i bilen på vägen hem så jag lät honom fortsätta sova när vi kom in och sen väckte jag honom strax innan lunch. Han åt väldigt bra men direkt när han hade ätit så ville han sova igen och sen sov han hela långa eftermiddagen. C hade redan ätit lunch när hon kom hem från förskolan så det var bara att krypa ner i sängen för hennes del så det blev en väldigt lugn dag.

Grandma kom hit och var med C och N medan jag hämtade A på förskolan och sen kom en av hostmums jobbarkompisars 13-årige son hit för att hjälpa till med barnen eftersom hostdad jobbar sent ikväll. Så nu håller grandma och han på att lägga barnen men jag är ändå bara hemma ikväll så jag sa till grandma att jag kunde hjälpa till om det behövdes och hon vart väldigt glad och tackade flera gånger.. Hittills har dom i alla fall inte behövt någon hjälp så det blir nog en lugn kväll också.

Eftersom N sov så duktigt under dagen så hade jag tid att fixa lite och jag har gjort egen pepparkaksdeg! Min bästaste älsklings mamma skickade två kryddpåsar med pepparkakskryddor för några veckor sedan. Jag är trött och slut som vanligt men jag ska minsann samla ork, bita ihop och baka en plåt och sen njuta av nybakade pepparkakor och mjölk innan jag ska sova!

RSS 2.0





Alla bilder på bloggen är mina egna om inget annat anges. Du måste alltid fråga om du vill använda någon av bilderna.




Follow stellal