Trygghet

Det finns en hel del tankar, åsikter och historier om olika aupair organisationer men jag är väldigt glad att jag kommer åka via STS. Jag kommer åka med interexchange men via STS och kommunikationen mellan dem verkar fundera väldigt bra och jag känner mig hur trygg som helst.

Jag ringde dit nyss för att fråga en del grejer och fick jätte bra svar och hon som jag pratade med var verkligen väldigt hjälpsam och uppmuntrande. Det är klart allt tar lite längre tid och är lite svårare nu när många är på semester och det är inte det lättaste att få tag på folk men jag tycker det flyter på väldigt bra!

Det är inte alls mycket kvar nu på allt som måste göras men jag ska skriva ett personligt brev som hon på STS sa att jag skulle rikta direkt till  min hostfamily och det kommer kännas lite konstigt eftersom jag redan håller rätt tät mailkontakt med hostmum men det är kanske kul för dom att läsa, vad vet jag!


Förberedelser och quality time med mamma

Fick mail av hostmum idag och hon undrade vilken dag och vilken tid jag kommer åka från New York eftersom det är hon och hostdad som ska boka buss eller tåg till D.C åt mig. Trots att jag fixar med usa-relaterade grejer i princip varje dag så känns det fortfarande så overkligt och långt borta men det slog mig än en gång att jag faktiskt ska åka, det är på riktigt!

Jag försöker få bort den där hemska känslan i magen, som jag skrev om i förra inlägget, genom att tänka på att jag snart åker, för det är en bra sak - till skillnad från det som ger mig ont i magen.

Imorse var jag och tog första sprutan av tre som ingår när man ska vaccinera sig mot hepatit a och b, inte för att man måste vara vaccinerad mot det i usa utan mest för att det aldrig skadar att ha det vaccinet. Jag lär ju förhoppningsvis resa en del i framtiden och efter tredje sprutan, som ska tas om ett halvår, räcker vaccinet i 25 år.

Har haft en jätte mysig hel-dag med mamma och varit runt och fixat lite grejer och bara njutit av sällskapet. Jag var förbi på banken och bytte bankkort så jag har ett visa-kort (bättre än maestro utomlands) när jag är där borta, ifall något skulle hända som gör att jag behöver ha tillgång till mitt svenska bankkonto. Jag tog även kort till det internationella körkortet men det vart fel storlek på korten så det måste väl göras om antar jag, typiskt. Det blev lite shopping också, en sportbh som jag gått och varit sugen på i typ ett år, lite underkläder och trots att jag har köpförbud på allt annat än träningskläder och underkläder, tills jag åker, så blev det ett linne i en superfin blå färg från MQ också, och en tshirt, även den från MQ.

Imorgon så ska jag ringa lite samtal och skicka lite mail som måste skickas, känns som att det aldrig tar slut på saker som måste göras men snart är jag på väg!

Let's pretend that I don't care

Just nu finns det en enda liten grej som påverkar hela mitt humör och hur jag mår ikväll...

Let's pretend it's easy and it will be a lot easier - det har sällan stämt så bra som det gör nu men det är inte så lätt att låtsas alla gånger men jag jobbar på det...

Får ont i magen av att tänka på det. Och Anna är underbar, som vanligt...




"
Its like wishing for rain as i stand in the desert"


Efter-träningen-fika



Lättast är att blanda ingredienserna till smoothien i en mixer och mixa ihop allt
- det blir två portioner.

Diggiloo i Lycksele



 Jag var upp i Lycksele igår och såg Diggiloo med mamma, moster och kusin. Bra sällskap, bra musik och bra väder - en väldigt bra kväll helt enkelt! Har mer bilder så det kommer fler senare...

I'm on my way away

Intervjun tidigare idag gick bra och det var jätte kul att få snacka med en föredetta aupair och jag fick en del bra tips!

Nu har jag brännt ett gäng nya skivor till bilen, packat nästan allt som ska med till stugan och är i princip klar att åka.

En mysig stuga



Jag kom som sagt hem från stugan igår och söndagskvällen var super mysig. Grillat till middag, kladdkaka (från coop... stella fixar) till efterätt, sen kubb innan vi grillade korv och pinnbröd vid elden, en tur med bilen för att kolla efter älgar (har man ingen tv så får man roa sig på annat sätt - vi såg dock bara en groda), sen twilight med yngsta kusinen som avslutning på kvällen.
 
När jag var yngre gillade jag inte att vara där eftersom det inte finns speciellt mycket att göra och då åkte jag inte dit för att jag ville utan för att jag var tvungen. Nu uppskattar jag det mycket mer att åka ut dit - det är speciellt mysigt eftersom våran familj och min mosters familj har stugan tillsammans. Det är lugnt och skönt och jag sover hur bra som helst där...

Imorgon åker jag tillbaka dit och stannar tills på lördag förmiddag - as mysigt!

14e juli - två månader kvar



Det är den 14e idag - alltså är det exakt två månader tills jag åker och det känns kul, och nervöst!

Jag har, som jag har skrivit, knappt varit nervös alls hittills men nu börjar det smyga sig på. En sån där konstigt pirrig känsla i magen som dyker upp så fort jag hör eller ser något som påminner om att jag snart ska åka. Jag funderar väldigt mycket på allt, men mest träningen - "hur det ska gå?", "vart jag kommer träna?". Det måste finnas ett bra gym med en stor avdelning fria vikter, sen måste det finnas pass - helst step, aerobic och spinning.

Jag är lite rädd också. Rädd för hur mycket jag kommer sakna mams, paps och lillebror men jag har varit ifrån dom länge förut och det gick bra och när jag väl kommit in i livet där borta så tror jag det kommer gå bra. Och som jag har skrivit till Anna (som kommer bo väldigt nära mig där borta) så kommer vi klara det hur bra som helst och vi kommer ha super kul! Sen kommer faktiskt min underbara familj och hälsar på mig där borta också vilket känns huuur kul som helst!

Imorgon klockan halv 12 har jag i alla fall min intervju och förhoppningsvis ringer min "kontakt" hos STS före det så jag får hjälp med det sista på ansökningarna. Känns lite knasigt att sitta med alla ansökningar fast jag redan har en familj. Men tydligen så måste man ändå ha en komplett ansökan ifall det skulle bli så att jag, av någon anledning, måste göra en rematch när jag är i USA - allt för att det ska gå så snabbt som möjligt för mig att hitta en ny familj när jag väl är där.

Med 61 dagar kvar till avresa har jag förresten satt upp ett förbud för mig själv gällande att köpa nya kläder. Jag får inte köpa några kläder innan jag åker, fast träningskläder och underkläder är undantag så det får jag köpa. En sak som jag vet att jag ska köpa är ett par mjukis-byxor och även om jag inte har just såna byxor när jag tränar så går dom ändå under träningskläder eftersom det är perfekta till-och-från-gymmet-byxor...

Näe, nog om USA och tillbaka till livet här hemma!

En lyckad kväll och stug-mys




Gårdagen blev väldigt lyckad och jag hade väldigt kul! Först var jag, Charlotta och Anja hemma hos Anja och förfestade och sen drog vi oss till Rex. Där var det rätt mycket folk och bra musik. Som alltid när jag har varit ute så lyckas jag få massa blåmärken men helgens mest otippade är ett blåmärke i pannan (okej, det är inte blått men känns som ett blåmärke när jag rör där, det gör ont alltså).

Nu ska jag packa ihop löparkläderna, datorn och hårddisken, ta på mig myskläder och sen åka ut till stugan där jag stannar till imorgon förmiddag. Det blir en snabbis men jag har inte varit där på hela sommaren och längtar dit (och jag längtar efter mamma, pappa och Tessan).

Full fart

Jag är verkligen på hur bra humör som helst idag!

Äntligen är mitt rum klart, jag målade sista varvet igår kväll och det blev grått, fast det känns ändå mycket varmare än när det var rosa. Idag har jag pysslat på här inne och jag har bland annat flyttat tillbaka alla möbler, bäddat rent och flyttat en tavla. Resten av tavlorna ska jag hänga upp sen nån gång, när jag har bestämt mig exakt vart jag vill ha dom.

Sen åkte jag iväg på gymmet och fick till ett grymt härligt arm-pass. Världens toppen kontakt och det brände verkligen i musklerna - snacka om underbar känsla när man får till sånna pass. Så efter passet var jag totalt slut i armarna men  väldigt nöjd och kanon glad!

Sen bar det av till ICA där jag handlade innan jag åkte hem och åt. Vart ingen super nyttig middag idag och det kanske hade behövts men ätit har jag gjort och mätt är jag! Direkt efter middagen så åkte jag iväg och hämtade kvällens dricka som stått i säkert förvar sedan förra helgen då jag inte drack något av det och inte orkade ta flaskan på cykeln när jag skulle hem.

Nu sitter jag med toningen i håret, äntligen har jag tagit tag i det och fixat färgen, så nu blir det verkligen rött till ikväll då jag ska ut. Och ja, ut som i ut på krogen, Rex närmare bestämt! Jag har inte varit ute sedan nån gång i maj utan det har blivit en hel del hemmafester i sommar istället så det blir kul att gå ut for a change. Vet inte exakt vilka vi blir och den enda jag verkligen känner är Charlotta, sen ska vi vara hos en tjej som jag har träffat en eller två gånger förut men det blir nog toppen!

Strax ska jag skölja ur färgen, sen duscha, fixa håret, sminka mig och försöka hitta något att ha på mig ikväll och sen vid halv 8 så kommer Charlotta och hämtar upp mig, det är rätt tight om tid men dagar då jag är på så här bra humör så har jag inga som helst problem att skynda mig.

Ha en toppenkväll för det ska jag ha!



(jag svarar på alla kommentarer imorgon!)


Kind of sucks

Träningsvila idag och jag säger bara en sak - det kryper i kroppen!

Jag vet hur viktigt det är med återhämtning och förhoppningsvis kommer min kropp tacka mig genom att orka ännu mer imorgon när jag tränar, men det gör tyvärr inte den här dagen roligare... Nu ska jag ska passa på att skriva in de senaste veckornas träning i träningskalendern (en anteckningsbok för tillfället), äta en ordentlig middag och njuta framför tvn tills det är dags att måla vidare.


Från rosa till... ?

Äntligen har jag tagit mig tid att måla om i mitt rum.

Har haft tre vita väggar och en vägg som har varit väldigt väldigt  (!!) rosa och ingen varm rosa-färg heller utan den kalla sorten så mitt rum har å ena sidan känts väldigt stilrent men lite för sterilt för min smak. Jag vill ha det varmare och har därför börjat måla om.

De tre vita väggarna får fortsätta vara vita medan den rosa väggen ska bli nån annan färg, har inte bestämt exakt vilken än men det lutar åt någon varm ljusbrun färg (ungefär samma färg som "alla" andra har hemma) men jag har som sagt inte bestämt mig helt än, det skulle även kunna bli en grå-beige-brun färg.

Vi hade en väldigt ljus färg hemma sen tidigare - samma färg som baileys med mjölk ungefär - så jag har dragit på med den ett lager mest för att få bort det rosa och fixa en bättre grund till den nya färgen. Måste dock köra ett lager till med den senare ikväll eftersom jag målade för tunt runt alla lister, det rosa lyser igenom.

Imorgon ska den nya färgen inhandlas och målas på!


En ny kalender, igen!


Foto: personligalmanacka.se

Jag hakar på och beställer en kalender från personligalmanacka.se - precis som de blivande aupairerna Anna och Lisa också gjort! Hade redan sen tidigare funderat på att skaffa en ny kalender som skulle räcka under hela året i USA och jag hade helt glömt bort den där hemsidan och kom på det igen idag när jag såg att tjejerna hade skrivit om den.

Jag är hopplöst såld på kalendrar sedan tidigare och har haft fler än jag kan räkna och ofta så använder jag bara en och samma i ett par månader för att jag hittar en ny eller bestämmer mig för en "ny-start" för femtiofemte gången. (Det här gäller inte bara vanliga kalendrar utan även träningskalendrar och dagböcker...)

Hur som helst så har jag länge velat beställa en från personligalmanacka.se just för att man får designa den själv och kan lägga till små saker så att den passar just ens egna önskemål. I min nya så kommer jag ha med en liten ruta där man skriver in antal timmar man jobbat varje dag och även en ruta som gäller för hela veckan där man kan skriva in träning, fast det finns bara plats för 5 pass per vecka och mer än så tränar jag ju nu i alla fall. Fast å andra sidan så lär jag inte träna mer än 5 styrketräningspass i veckan när jag är där borta så den kanske får vara kvar...

Något nytt som dom har är att man kan lägga in födelsedagar och andra dagar att komma ihåg så de finns färdigtryckta i kalendern när man får den - hur bra är inte det liksom!

I övrigt så ska den vara ganska enkel med rätt många linjerade sidor i slutet där jag kan skriva upp alla småsaker jag måste komma ihåg (istället för att skriva upp det på 30 små papperslappar som kommer försvinna direkt) - allt från vilka dagar och tider tjejerna är på dagis, till vilka dagar och tider de har aktiviteter, till adresser till alla här hemma.



Nu blev det världens längsta inlägg om en sån enkel sak som en kalender men som sagt, jag och alla mina kalenderar, haha!

CSI Miami när det regnar




Jag fick CSI Miami säsong 5 av lillebror i julklapp och har otroligt nog
bara sett ett par avsnitt. Det betyder alltså att jag har näst intill en
hel säsong att njuta av nu när det ändå bara regnar ute!

jag önskar mig...

Jag önskar mig en pulsklocka, bättre kondition och mera muskler.

Jag önskar mig ett snabbt svar från aupair organisationen.

Jag önskar mig en väldigt bra förklaring till vissa saker.

Jag önskar mig varmarare väder och mer beach-häng

...

...


äh, rygg och mage på iksu nu!


5 punkter...

• Jag pratade med Amanda tidigare och fick veta att det tydligen inte har fungerat att kommentera, vilket jag såklart glömde bort att kolla när jag gjorde om designen, men nu är det fixat så nu är det bara att kommentera på.


• Middagen ikväll var jätte trevlig och det var så kul att träffa alla på en och samma gång, precis som det brukade vara förut! Lyckades få till riktigt gott bröd också, foccacia med en massa rödlök och vitlök. Receptet kommer upp senare...


• Det här med avsked är inte min grej och det börjas med såna avsked inför USA redan nu. Förra veckan sa jag "hejdå, vi ses om över ett år" till Bea och i veckan kommer jag behöva säga det till Hanna också, kind of sucks... 


• Jag tänkte ju som sagt fixa håret idag men mitt hår är samma färg som i morse, med andra ord har jag inte gjort något åt det idag, heller... Men imorgon kanske? (Som en parantes kan jag tillägga att det var väldigt skönt på spa:et så det var värt det att vara där istället!)


• Fast jag är hur trött som helst just nu så är jag extremt taggad på step-passet imorgon kväll! Jag var på det förra veckan och jag måste erkänna att det var bland det roligaste jag gjort i träningsväg. Brukar ha gått på step-bas tidigare men det här var mer dans-inspirerat och det var som sagt super kul!


Have you ever seen the rain?



Efter 2 veckor med väldigt bra väder, blandat med helt okej väder, så känns det väldigt grått ute idag.

Jag har tränat bröst och axlar idag och tänker åka upp till spa:et en sväng snart och bara ta det lugnt där. Ligga och läsa i solrummet, ge mina trötta muskler lite värme i jacuzzin och kanske simma lite, det låter himla skönt!

När jag kommer hem sen så ska jag baka bröd, tona håret och börja förbereda inför middagen med Hanna, Charlotta och Lisa ikväll.


Men först havregrynsgröt med äppelmos, det var hur länge sen som helst som jag åt det!

The och nybakade scones



Jag är jätte sugen på the och nybakade scones (med apelsinmarmelad och ost) men det är såna saker man njuter mest av när man har sällskap och nåt sånt har jag inte ikväll så det får bli en annan dag!

Hade tänkt baka bröd ikväll men det får bli morgondagens projekt istället och med tanke på att smhi lovar regn imorgon så passar det rätt bra. Imorgon ska jag förresten tona håret också, jag ger inte upp med det röda utan fortsätter att tona det och håller tummarna att färgen ska sätta sig snart!

70 dagar kvar...

Idag är det 70 dagar kvar tills jag åker,  jag längtar väldigt mycket och har börjat (okej, fortsatt...) oroa mig för packningen.

Ska jag vara ärlig så är det packningen som oroar mig mest, vilket är väldigt skönt då det måste betyda att jag är rätt relaxed när det gäller allt annat!

Jag förstår inte riktigt hur jag ska få plats med allt och egentligen vill jag inte ha med mig speciellt mycket eftersom jag vet att jag kommer köpa massor av kläder, smink, väskor och skor där borta. Satt och pratade med mamma om packningen tidigare idag och det känns som om det är dags att börja skriva en lista på allt som måste göras (tillexempel klacka om mina svarta pumps) så jag inte kommer på allt det kvällen innan jag åker.

Hur som helst så har jag i alla fall bestämt mig för att inte ta med mig mina utomhus löparskor utan köpa nya när jag kommer dit, jag behöver ändå ett par nya. Täckbyxor ska jag nog inte heller ta med mig utan jag köper ett par billiga där borta istället. Vinterjackan tror jag dock att jag tar med mig, inte den stora fjällräven-jackan dock utan den kortare peak-jackan, för det känns onödigt att lägga en massa pengar på en ny vinterjacka när jag har en som jag gillar väldigt mycket.

Vanliga kläder är lättare, jag tänker bara ta med mig dom kläderna jag tycker bäst om och använder mest. Träningskläder är ännu lättare då jag tar med mig allt  jag har, vilket inte är sådär super mycket men verkligen bara kläder jag trivs i och tycker om!

Ja, såhär går alltså tankarna i mitt huvud. Det är 70 dagar kvar och fördelar vägs mot nackdelar och jag tänker på vinterkläder i juli...


RSS 2.0





Alla bilder på bloggen är mina egna om inget annat anges. Du måste alltid fråga om du vill använda någon av bilderna.




Follow stellal