Tack och äntligen!

Tack och äntligen!

"Spela svår-spelet suger!"


Några av dom bästa


Dumma söndagar..

Det är söndag och jag är helt otroligt trött men kan verkligen inte förstå varför.

Var ute på TC igår med tjejerna och hade verkligen världens toppen kväll! Jag var nykter och körde och kom hem vid 3, somnade vid 4 och sov länge idag men är ändå så utmattad att det gör ont i kroppen. Håller tummarna att jag inte håller på att bli sjuk..

Jag åker ner till Stockholm med pappa på onsdag och kommer hem på fredag men utöver det så är det helt blankt i kalendern. Ska träna på som vanligt, börja fundera på vilka kläder jag vill ha med mig och förhoppningsvis hinner jag träffa lite kompisar också. Det gäller att ta vara på tiden nu.

Mamma åkte bort på kurs idag och kommer inte hem förrän på fredag och det suger. Vill ha henne nära hela tiden fram tills jag åker men nu är hon inte det och det suger som sagt. När hon kommer hem så är det bara drygt en vecka tills jag åker, näe usch jag orkar inte ens tänka på det just nu.

Hade ju blivit en betydligt bättre söndags kväll med mysigt sällskap och en bra film men i brist på det så får jag väl nöja mig med en snarkande hund och en bra film. 


Låter ju sådär lagom positiv ikväll men imorgon är det måndag och måndagar betyder nystart, right?!


"Hejdå, ses om ett år"

Jag misstänker jag har gjort bort ett av de jobbigaste "Hejdå, ses om ett år" - hejdå:en nu på morgonen. Alla är självklart jobbiga men vissa får tårarna att bränna bakom ögonlockan och klumpen i halsen känns extra mycket. Vill inte ens tänka på när jag ska säga hejdå till mamma, pappa och John, usch!

Samtidigt vet jag att jag kommer få uppleva så himla mycket kul och ett år är inte så himla länge och det går fort! Om jag tänker tillbaka och funderar över vad jag gjorde för ett år sen och vad som har hänt sen dess så är det nog inte så himla mycket.


Nu ska jag maila host-dad och sen ska jag ner på stan en sväng och fixa lite grejer inför ambasad-besöket, bland annat ta kort till visumet och fixa ett personbevis.

Ett tjockt kuvert med massa info!

Idag fick jag ett super tjockt kuvert från STS och Interexchange med massor av roliga grejer i!


Med i kuvertet fanns...

...min hostfamilys application. Eftersom vi hade matchat redan så har jag aldrig sett den tidigare och det var kul att kolla igenom den även om det inte var så mycket nytt, jag visste det mesta sen innan men det är alltid kul att få läsa sånt där ändå!

... min Local Coordinatior's kontaktinformation och mer information om henne. Henne har jag också varit i kontakt med redan men som sagt, alltid kul att få veta mer!

...en massa papper som behövs inför ambassadbesöket och all information om det. Jag har bokat in det besöket till torsdag den 4e, så det blir en sväng ner till Stockholm nästa vecka.

...information om försäkringarna. Vad som ingår i bas-försäkringen och vad som ingår om man tecknar en plus-försäkring.

...lite information om au pair skolan i New York. Fick bland annat veta att au pair skolan hålls på hotellet The New Yorker som ligger mitt på Manhattan - hur tufft är inte det?!

...en "Travel ID button" som dom tycker att jag ska bära "as I travel from my home country to New York City.". Haha, lite skoj men den var en snygg blå-färg i alla fall!

... och en massa andra papper som jag inte hunnit sätta mig in i vad det är för något än.


You've got mail

Förresten! 

Igår fick jag ett brev med posten från hostmum med ett urklippt tidningsreportage som handlade om området de bor i och jag fick också tre stycken stora kort på barnen som jag hängt upp på väggen här hemma!

Jag mailade igår och tackade och hade fått ett mail tillbaka som jag läste alldeles nyss och nu längtar jag ännu mer. Hon berättade att hon håller på att förbereda ett födelsedagskalas för en av tjejerna, som jag kommer hinna dit innan!

En sån där underbar dag!

Idag är det en sån där underbar dag då jag har hur mycket energi som helst och mår super bra!

Mamma fyller år idag så var vi uppe redan innan klockan 6 för att hinna gratta henne på sängen, hon är en sån som vaknar rätt tidigt så det gäller att vara uppe innan henne för en gångs skull. När hon hade fått sina presenter så var klockan inte mer än 10 över 6 och jag var pigg så jag åt frukost och åkte iväg till gymmet för att göra bort dagens träning och ha resten av förmiddagen fri för lite andra ärenden.

Träningen gick hur bra som helst (antar att det var en rätt rejäl humör-höjare...) och vid kvart över 8 så körde jag pappa till flyget. Jag har bara tagit det lugnt fram till nu och strax ska jag snart åka iväg och fixa lite grejer inför resan och sen ska jag vara barnvakt ett par timmar. Sen hem och laga middag och sen ska jag klippa mig och färga håret!

Sommar-mys




Bilden tog jag i farmors stuga för några veckor sen och jag måste nog erkänna att det var bland de sista riktigt varma sommardagarna. Att sitta i en båt, fiska och prata om allt och ingenting samtidigt som solen skiner måste vara bland det bästa.

Och förresten - det vore ju skönt om det var lite varmare än 7,5 grader utomhus just nu...

...

I'm always gonna worry about the things
that could make us cold...

Träningstankar




Efter en väldigt dålig träningsvecka så är jag hur peppad som helst på den kommande veckan, som ska bli betydligt bättre träningsmässigt.

Jag har gjort ett nytt träningsschema som är på 5 dagar istället för 4 eftersom jag i princip alltid tränar 5 gånger per vecka i alla fall. Ska bli himla kul att se om det blir någon skillnad. Har splittat på bröst & axelpasset och kör det på två dagar istället för en och bytt dagar på en del muskelgrupper.

Jag kommer köra på det här träningsschemat under första tiden i usa också och det känns skönt att ha något nytt och fräscht att köra på med när jag kommer dit, sen får jag se om jag måste dra ner det på 4 dagar ändå men jag ska försöka med 5 och se om det funkar. Kommer köra på det här schemat de här 3 veckorna som är kvar tills jag åker så då hinner jag få ordning på alla övningar och få det att rulla på innan jag kommer dit.


Jag är sådär rastlös som jag blir av att inte träna och inget blir bättre när jag har massor av tankar som snurrar heller så jag ska åka till gymmet en sväng och köra ett rätt fritt pass med fokus på mage men med lite av varje bara för att få igång kroppen.

Packa på 20 minuter?

Jag hade en helt sjukt stressig dröm inatt och när jag vaknade till så var pulsen hur hög som helst!

Jag drömde i alla fall att jag fick ett telefonsamtal från någon på au pair organisationen (den i usa tror jag?) och fick veta att mitt plan till NY  skulle gå om 4 timmar. Jag var alltså här i Umeå och hade inte packat eller någonting och skulle hinna det plus att ta mig till Arlanda på 4 timmar. På något sätt så lyckades jag och även om jag var hur stressad som helst så känns det lite skönt att jag drömde att jag packade på 20 minuter och klarade av det, haha! Jag minns att jag, i drömmen, tänkte att det var tur att jag hade skrivit en lista på en del av de viktigaste sakerna (det har jag gjort, på riktigt) så den listan ska jag hålla hårt i..

Innan jag skulle ner till Kos sommaren 2006 så var jag också rätt stressad över packningen, eftersom jag inte visste hur länge jag skulle vara där, och då drömde jag något om en nagel-fil och flygresan så då fick jag för mig att jag var tvungen att ha med mig en nagel-fil i handbagaget. Sagt och gjort, jag köpte en ny nagel-fil som jag hade i handbagaget och flygresan gick hur bra som helst, sen om det hade något alls med nagel-filen att göra är en annan sak...


Känslor i två-pack

"I used to think that i could just sleep and then I'd dream
And everything it would come to me"

- J. Mraz


Alla känslor verkar komma i två-pack just nu, en bra och en mindre bra.

det närmar sig...

Den 14e september närmar sig snabbare och snabbare och jag undrar vart dagarna tar vägen. Helt plötsligt så har det gått 10 dagar till och jag funderar över vad jag gjort av de där 10 dagarna.

Allt är väldigt verkligt nu och jag börjar förstå att jag åker snart. Däremot så kan jag inte förstå att jag ska åka och att jag kommer vara borta från allt här hemma i ett år. Att jag kommer kalla något annat för hemma under ett års tid. Även om jag är 150 % säker på att jag vill och kommer åka så känns det vissa stunder jätte konstigt.

Jag har börjat skriva en lista över saker jag ska ha med mig och bestämt mig för att bara ta med mig lilla bärbara datorn och lämna den stora bärbara hemma. Det är lättare, och mer värt, att köpa en skärm och ett tangentbord där, och koppla ihop med lilla bärbara, än att släpa med mig en halvkass dator bara för att den har större skärm.

Jag hade en tanke på att försöka rymma allt i en resväska men jag tror det kommer bli väldigt, väldigt svårt och nu när jag bara ska ha med mig lilla datorn så kommer jag bara ha en ryggsäck som handbagage, och ingen kabinväska som jag tänkte först,  så då kommer det nog funka med två resväskor ändå.

På ett sätt så finns det så mycket jag vill hinna med här hemma innan jag åker men samtidigt så vill jag bara att det ska gå hur fort som helst, att alla jobbiga "hejdå, ses om ett år" ska vara avklarade och att väskorna ska vara packade.

Det har varit en hel del tankar som snurrat i eftermiddag och ikväll men det är väl precis som det ska vara antar jag. Varför det är så mycket tankar just idag tror jag beror på att en av tjejerna som jag snackat med, som också ska till DC åker imorgon och om en vecka åker den andra. Det betyder att jag också åker väldigt snart!



Nu ska jag försöka få tankarna på annat håll, ska kolla på filmen Northern Lights som går på femman.

Makes me wanna dance




När allt känns helt underbart

När lyckan bubblar i kroppen

När dom allra bästa finns där

När ett träningspass blev perfekt

När solen tränger igenom molnen

När smsen trillar in och får en att le

När drömmar snart kommer bli verklighet

RSS 2.0





Alla bilder på bloggen är mina egna om inget annat anges. Du måste alltid fråga om du vill använda någon av bilderna.




Follow stellal