Back on track

Helgen blev inte riktigt som planerat, i alla fall inte lördagen. Istället för en lång tjejkväll med bästa tjejerna så blev det många tårar på väg till veterinären, oro hos veterinären, många tårar på vägen hem från veterinären, och sen ännu mera oro i väntan på att telefonen skulle ringa, sen tårar av glädje när veterinären ringde och berättade att det gått att operera Tessan, och att hon klarat det. Fina, älskade hund! När klockan närmade sig 23 så satte jag mig i bilen och åkte till tjejerna för att vara med de sista timmarna.

Det känns som att tiden går så himla fort och det är ju i och för sig trevligt för det innebär att det är vår, ljusa jeans, vita sneakers och skinnjacka snart men samtidigt så vill jag inte att tiden ska gå för snabbt! I måndags vad jag och såg City-Dalen med Amanda och det var intressant och spännande på många sätt. För övrigt undrar jag verkligen vad jag gjorde utan Amanda (Du är bäst darling!).

Nu: Dusch, Sen: Matte plugg och lunch hemma, Senare: Plugg på stan och lite shopping.

music memories and friday i'm in love

Det har verkligen varit fullt upp med plugg i veckan så därav den usla uppdateringen! Har varit en väldigt konstig vecka, den har gått fort och jag har nog inte gjort mycket mer än att plugga för jag minns inte att jag gjort något annat. Eller jo, jag har lagt över massa musik jag lyssnade på när jag var yngre på hårddisken och lyssnat igenom det så nu har jag upplevt åren mellan 13-18 igen, på gott och ont.

Egentligen så är det väldigt fashinerande hur minnet fungerar ihop med våra sinnen. När jag hör vissa låtar så förflyttas jag liksom till andra platser och känner det jag kände då eller i alla fall ser mig själv där och hur jag var då låten betydde som mest. Många minnen har legat långt bak men kommer direkt fram när jag hör de här låtarna, på gott och ont som sagt.





Mitt liv är som alla kanske förstår rätt händelselöst at the moment men det känns skönt att det är fredag imorgon i alla fall! Under dagen imorgon så är det matte-plugg och träning med världens bästaste Lisa som står på schemat och på kvällen då ska jag och bästa Malin ska äta glass, massor av glass (i alla fall jag!), och popcorn.

Sånt som singlar gör...

Har varit hos Amanda ikväll och pluggat lite spanska, och eftersom Amanda är grym på spanska och jag ska bli det så är vi ett bra team (i alla fall om man ser det utifrån vad jag får ut av det!).

Vi har även, som så många gånger förr, pratat om vilka av livets kryddor Umeå har att erbjuda två singeltjejer. Om vi säger så här, alla kryddor står inte i rätt kryddhylla och det är synd! På tal om livets kryddor så kollade vi i gamla skolkataloger från högstadiet och det ledde till fler än ett "Åååh så söt!".

Kladdkakebak och kladdkakeätning, lite film, lite plugg, mycket snack, som sagt, sånt som singlar gör en söndagkväll...

Underbara helg!

Igår så tog jag det hur lungt som helst, såg let's dance och spelade tv-spel! Har knappt hunnit spela sedan jul och nu har jag varit jätte sugen länge så igår passade jag på. Som jag skrev i förra inlägget är det första helgen på så himla länge som jag har kunnat koppla av helt så idag har jag varit och kollat på Johns innebandymatch, sen ikväll har jag ätit buffé på Droskan med familjen, nu sitter jag och pluggar lite spanska och alldeles strax ska jag åka till Lisa och se på film. En toppen-lördag med andra ord!

Vårens kurser!



(Klicka för att se en större bild)

Igår kom de flesta böckerna till kurserna jag ska läsa i vår så på bilden ovan så syns böckerna och vilka kurser de hör till, vilket är desamma som de kurser jag ska läsa i vår. Jag är hur taggad som helst på spanskakursen och har redan börjat jobba med nästa veckas spanskauppgifter bara för att det är så kul, det är verkligen inte varje dag om jag längtar efter att få plugga! Dom andra kurserna känns också roliga men so far så är det spanskan som ligger etta.

Ska jag vara helt ärlig så är det här första helgen sedan jag började plugga i höstas som jag känner mig totalt lugn och inte ett dugg stressad över skolan. Jag har full koll på allt som måste göras och som det ser ut nu så ligger jag ju till och med lite före planeringen med spanskan. Företagsekonomin blev jag ju klar med i veckan också så nu är det nya tag som gäller och fortsätter våren så här så slipper jag nog sista-minuten-stressen.

"oh who am i to beg for difference"

Sitter på skolan och har ganska nyss träffat min lärare som jag ska i Finansiering och Kalkylering, vilket för övrigt är samma lärare som jag haft i Företagsekonomi A ochB. När jag fick veta att jag skulle ha honom i den nya kursen också blev jag verkligen jätte glad, tycker att han är så himla bra! Fick också veta att jag kommer få MVG i Företagsekonomi B också och det kind of made my day! Om 10 minuter börjar matten och jag är inte lika exalterad över den kursen om jag säger så, egentligen har jag inte svårt för matte men Matte C är inte det lättaste. Dessutom så har jag blivit lite bortskämd här på komvux och haft turen att ha små klasser i alla ämnen (3-8 personer) så bara tanken på att vi är närmare 30 i matteklassen gör mig lite orolig.

Får lyssna på pappa som ofta brukar säga, "det är bara att kämpa på".  

Håll igång träningen - Tips 1



(Klicka på bilden för att se den större)


Träningen känns många gånger roligare om man kan se något mer resultat av träningen förutom det fysiska resultatet, som oftast tar tid innan det går att se! Så mitt första tips är att köpa små klistermärken med siffror på som du sätter in i din vanliga kalender, ett klistermärke efter varje pass du tränat. Det blir lättare att hålla koll på hur många pass du tränat och hur många du har kvar till ett eventuellt mål. Jag köpte mina klistermärken på Bokia.

Kom också ihåg att sätta upp delmål på vägen för att det stora målet inte ska kännas så avlägset och för att du lättare ska kunna hålla motivationen uppe. Belöna dig själv när du uppnått delmålen, tillexempel så kan du och en kompis bestämma att efter varje fjärdedel ni klarat av så går ni ut och äter middag eller om du gör hela grejen själv så kan du belöna dig själv med att gå på massage eller köpa ett nytt träningslinne.


Lycka till!

Jag dissar tisdag 13/1

Jag vill dissa hela den här dagen främst av följande orsaker:
- Jag är så trött att jag knappt vet vad jag heter, detta till följd av två nätter med overkligt lite sömn
- Jag kommer aldrig orka träna idag pga ovanstående
- Det känns som måndag fast det är tisdag
- Saker som skulle gjort mig överlycklig får mig bara att sucka idag
- Jag kan inte ens se om det kommer bli fint väder för det är kolsvart ute klockan 8 på morgonen
- Min mobil har slut på batterier och jag är för trött att hitta laddaren


Allt är trötthetens fel... Allt!


Halfway home - Jason Mraz


Make My Monday - vecka 3

Veckans MAKE MY MONDAY fråga hos Bjooti:
Det är lätt att snöa in på vissa färger sminkmässigt - har du snöat in på något speciellt i ögonskuggeväg? Berätta vilka färger (eller om det är specifika färger).


Svar:
Jag är totalt såld och förlorad på alla bruna nyanser som kan tänkas existera och allt detta tog sin början efter att en makeup artist nämnt att brun ögonskugga framhäver det gröna i ögonen om man har brun-grön-melerade ögon, så nu är det brunt som gäller. Nu snackar vi inte bara brunt som i husmus-brunt utan jag tar mig friheten att även inkludera allt från beige till guld i min benämning av brun. Värt att tillägga är att av mina samtliga ögonskuggor så är nästan hälften i någon nyans av brunt. Om jag ska tänka lite framåt i tiden så misstänker jag att lila kommer vara en vanligt förekommande färg på ögonskuggorna i min sminkväska innan sommaren är här...

Ibland ska man ha lite tur!

Min lärare i företagsekonomi ringde för 20 minuter sedan och undrade om vi kunde ta provet och inlämningen imorgon istället och jag kan lova att det kom lägligt! Eftersom jag bara har inskrivning idag och den börjar klockan 11 så jag lär vara hemma senast vid 2 tiden och då har jag en himla massa timmar på mig att fila på arbetet och läsa ännu mer inför provet.
 
När jag ändå är på stan ska jag gå förbi på Make up store, såg på hemsidan att de har rea och det är lite typiskt med tanke på att jag var där senast i fredags och köpte lite nytt smink men jag ska gå förbi och se vad som finns i alla fall!

Nyårslöften som måste hållas

I år så har jag två stycken nyårslöften som är lite större och lite viktigare än de andra 20 som jag kom på under efterfesten på nyårsafton. För det första så ska jag träna minst 200 pass i år, det är strax under 4 ggr i veckan så det känns inte som någon omöjlighet. Det andra nyårslöftet är att jag ska bli bättre på att genomföra det jag har planerat för att på så sätt få mer tid över och inte stressa ihjäl mig i sista sekunden så fort det är något jag ska göra. Just nu så känns nyårslöfte nummer två mest aktuellt.

Åter igen så sitter jag i sista sekunden med saker som måste vara färdiga imorgon och jag vill egentligen bara krypa in under täcket och gråta för att jag fortfarande inte lärt mig något sedan sist jag satt så här. Jag ska vara helt ärlig, jag skämms! Nu är jag 20 år (och nollan byts dessutom ut mot en etta i maj) och jag är fortfarande precis som jag var när jag var 15 år. Jag skjuter ofta saker och ting framför mig tills det är timmar kvar tills det ska vara färdigt. Detta gäller främst saker som rör skolan. Den här "egenskapen" är nog min största brist och det drabbar främst mig själv. Det är jag som får sitta med gråten i halsen och stressa ihjäl mig, dessutom blir jag lika arg på mig själv varje gång.

Som sagt, ett viktigt nyårslöfte som måste hållas om jag ska slippa sitta så här resten av våren!


Thursday, never looking back. It's Friday, I'm in love.

vinter umeå


Foto: Stella Liljeström



Det har varit helt underbart väder i Umeå idag, sol, klarblå himmel och bara 2 grader kallt! Dessutom ligger det kvar snö på alla träd vilket gör allt ännu finare och ljusare. Här uppe i norr så blir vintermörkret extra påtagligt med tanke på att det är ljust dygnet runt på sommaren, trodde aldrig att jag skulle erkänna det men det är tur att vi har snö.

Det är full fart som gäller resten av dagen, jag ska åka ner på stan en snabbis nu, där jag bland annat ska inhandla en ny ögonskugga och ekologisk vispgrädde (den är en del av ett skolarbete!). När jag kommer hem så måste jag hinna jobba lite med skolarbetet, göra mig i ordning och äta middag innan klockan 7. Sen ikväll så är det åter igen dags att koppla på engelskan, förfest och utgång med bland annat Malins Kanadensiska kompisar samt världens bästa tjejer är planen.

Trötta armar och världens bästa U

Det blev ingen träning efter bowlingen i onsdags, jag följde med dom andra till Pipes istället.

Igår var jag däremot och tränade och det gick väl inte direkt som planerat. Hade tänkt mig ett tungt armpass men jag hade verkligen ingen styrka alls i armarna. Fast jag tog 2 kg mindre än jag brukar så orkade jag inte ens genomföra övningarna utan var helt orkeslös. Försökte tänka efter om jag ätit eller sovit dåligt men jag har sovit och ätit bra hela veckan så det måste vara något annat. En rimlig grej hade kunnat vara bowlingen men det låter inte heller logiskt med tanke på att jag var lika slut i båda armarna och eftersom jag är högerhänt så kastade jag klotet med höger.

Hur som helst så gav jag upp efter 1 ½ övning, så illa var det, och istället sprang jag ett tag på löpbandet och sen gick jag ner i omklädningsrummet och där jag stötte på Hannah. Jag bestämde mig för att försöka igen, drack en proteinshake för att fylla på med lite energi och sen gick vi upp till gymmet tillsammans. Det gick bättre men vi hann bara med två övningar innan det var dags för bodybalance. Det var jätte jätte länge sen jag körde ett bodybalance pass men det gick helt klart över förväntan.

Världens bästa U var instruktör, istället för den ordinarie instruktören som var sjuk. Det var så himla kul att träffa henne igen och jag fick massor av energi bara av att hon var där. Hon är verkligen en sådan som sprider massor av bra och positiv energi omkring sig och hon betydde så ofattbart mycket under gymnasietiden så det gör det extra kul att träffa henne.

Lite bowling, lite engelska och lite träning...

Idag känns det bättre, fast jag inte följde pappas råd att åka och träna igår!

Nu ska jag snart åka och bowla och det blir intressant. Och intressant är verkligen rätt ord med tanke på hur fruktansvärt dålig jag är på det. Alla som någon gång hört mig sjunga (såväl nykter som onykter) vet att jag absolut inte kan sjunga men jag måste erkänna, jag sjunger bättre än jag bowlar så det säger väl en hel del om mina skills inom bowling. Hur som helst så har Malin besök av två kompisar som hon lärde känna i Kanada och där är det tydligen inte standard med stora bowlingklot, såna som vi har i sverige, utan där har man små klot så nu ska dom få prova på dom stora. Den lilla detaljen att dom kommer ifrån Kanada innebär också att vi kommer prata engelska hela kvällen och när det är något sånt på gång så måste jag förbereda mig mentalt i förväg. Den här gången måste jag ha lyckats ganska bra med det för imorse så pratade jag engelska i en dröm.

Ska försöka hinna till gymmet efter att vi har bowlat, som tur är har dom öppet till 23.00. Ibland är det skönt att träna sent och slippa all trängsel. Å andra sidan är det rätt kul när det är lite mer folk också, även om ett träningspass blir mycket mindre effektivt på grund av att man får vänta på alla vikter och maskiner. Ska försöka få någon ordning på träningspassen så idag blir det armar, även om hela kroppen inte hunnit få sig en genomgång i år.

Imorgon är det förresten inskrivning på skolan och det blir spännande att se vilka hemska summor bokinköpen kommer sluta på...

i'm just having a really, really bad day

Idag är en sån där riktigt jobbig dag. En sån där dag som är riktigt jobbig av mer än en orsak. Orsakerna är för privata och det är saker som rör andra än mig också så det är inget som kommer att skrivas här. Förresten så vill jag tro att om jag inte skriver det så finns det inte på riktigt. Fast innerst inne vet jag att det inte fungerar så, och det suger. Livet är inte rättvist och kommer aldrig att bli det - så enkelt är det. Fast det är svårt att acceptera.

Pappa tycker att jag ska åka och träna. Det är värt ett försök...

.

Imorgon vill jag orka hantera allt och orka hoppas.


Söndags-shopping

Tröjor köpte på rean på H&M och Stadium

Den lila (plommonfärgade?) tröjan är från H&M:s herravdelning,
väldigt mjuk och lagom mycket för stor. 

Den gråa tröjan är från Stadium och det syns inte på bilden men  
den är en tight, lite längre modell.

'What's up with my heart when it skips a beat?'

Idag är en sån där dag då jag helst av allt vill krypa ner i soffan med ett stort täcke, en stor burk Ben and Jerry glass, minst ett och ett halv kilo godis, en hög tjejtidningar samt ett antal tjejfilmer (typ 'a lot like love' eller 'in her shoes'). Dock tror jag inte tror att jag blir piggare eller gladare om jag väljer det alternativet, inte idag i alla fall...

Idag är en sån där dag som jag tror att jag mår allra bäst av att åka till gymmet och träna och sen basta. För att sedan åka och köpa Ben and Jerry glass och godis innan jag åker hem och spelar tv-spel eller ser på film (typ 'king arthur' eller 'fight club'.) Jag tror att chansen att jag blir både piggare och gladare är större om jag väljer det här alternativet istället för det första!


Världsbästa nyårsafton!

Nu är jag pigg igen efter nyårsnattens festande och brist på sömn så nu kommer resumen av nyår!




Jag, Amanda och Malin möttes på plaza klockan 2 för att checka in, resten av tjejerna (och killarna) droppade in under dagen. Fram till klockan 8 då vi skulle äta så hann vi bland annat med inköp av groggvirke och nattproviant (läs chips), mys och cider i bastun, som för övrigt ligger på 14e våningen med utsikt över Teg, tillfixning på rummen och före-middan-förfest på Amandas rum, där för det mesta av kvällen och nattens festande ägde rum.

Vi hade bokat bord på Eastern Palace till klockan 8 och komiskt nog slutade det med att alla drack vatten till maten. Före-middan-förfesten innehöll en hel del intag av alkoholhaltiga drycker och i kombination med att ingen ätit nästan någonting under dagen så jag tror det var rätt tur att vi tog en paus, annars finns risken att vi inte orkat till klockan 12, haha! Alla åt i alla fall buffén och det var hur gott som helst.

Efter maten så tog det ett tag innan alla samlat ork att fortsätta förfestandet på Amandas rum men hur som helst så var vi som mest så var vi 17 personer i ett litet hotellrum men det var hur kul som helst! Strax efter klockan 11 nån gång så gick vi till Rex där 12-slaget firades, tyvärr så hade vi hunnit tappa bort varandra så alla var inte samlade klockan 12 men det är sånt man får räkna med när man befinner sig på ställen med mer än ett rum och en våning. Även om vi var på Rex i över 2 timmar så gick tiden hur fort som helst. Det blev dock väldigt lite dansande på grund en liten halk-olycka i stentrappan, så nu har jag ett ont och stort blåmärke på smalbenet men kan gå utan att det gör speciellt ont. 


Vid 2 när Rex stängde så återvände vi till Amandas rum för efterfest med musik, allsång till Disney klassiker, mer dricka, massa snack och planer inför 2009. Vid 5 så var vi endast tre tappra personer som orkade fortsätta så vi gick upp till mitt rum och höll ut till halv 7. Jag sov typ 3 timmar och sedan möttes vi för frukost och update om vad som hänt och sagts under kvällen och natten.




Jag kan varken säga eller skriva det nog många gånger men det var verkligen världens bästa nyår med väldens bästa sällskap, tjejer, ni är så jävla bäst!

Nyårsafton 08-09

Gårdagen blev jätte lyckad och det var tveklöst den bästa nyårsaftonen i mitt liv! Efter att ha festat från 15.30 - 06.30 och endast sovit 3 timmar imorse så finns idag inte orken att skriva ihop en läsbar redogörelse så jag sparar redogörelsen av gårdagen och natten till imorgon.


Gott nytt år!


RSS 2.0





Alla bilder på bloggen är mina egna om inget annat anges. Du måste alltid fråga om du vill använda någon av bilderna.




Follow stellal