en annan utsikt...





Jag kan utan att ljuga säga att utsikten jag hade från köket (översta bilden) och balkongen (de tre nedersta) i lägenheten på Kos var en helt annan än den jag möts av när jag kikar ut genom fönstret och går ut på balkongen här hemma. Just nu känns det overkligt att jag vaknade upp och att det där var det första jag såg på morgonen - så otroligt annorlunda och så otroligt vackert. Bergen man ser på andra sidan havet på den översta bilden är Turkiet, så nära är det mellan Kos och Turkiet. På bilden med de färgglada balkongerna, den blåa himlen och vattnet nedanför berget är mot hamnen, i andra änden av vattnet ligger bargatan så några gånger hann jag gå längst hamnen under sommaren 2006.

Just nu finns det inte ord för hur mycket jag längtar tillbaka!

Mattehjärna

Jag är inne i ett riktigt matte-moment och allt flyter på jätte bra och det är hur skönt som helst att känna att jag har fattar det! Jag är verkligen ingen sån som pluggar bäst när det är knäpptyst och jag sitter på en hård stol vid ett bord utan jag pluggar bäst när jag ligger på mage i sängen och har musik på samtidigt, just idag så är det Enya som gäller! Tror jag blivit avskräckt när det gäller att sitta på hårda stolar i ett knäpptyst klassrum från skolan, allt känns så stelt och allvarligt och inte som en rolig grej, som det faktiskt kan vara. Nu var dock tvungen att ta en paus eftersom jag är högerhänt och min högra arm har domnat bort eftersom jag hela tiden håller upp mig med armarna och nu ropade mamma att maten är klar så det blev en perfekt paus!

Någon som har andra plugg-knep?

Köpt på bokrean...


Ny kategori och dagens planer

Jag har gjort en ny kategori, Tisdags tipset, där jag varje vecka kommer tipsa om antingen en blogg, en webshop eller en hemsida som jag tycker om och tycker att fler borde besöka.

Planerna för resten av dagen är lunch, åka ner på stan och kolla in bokrean, plugg och träning.

Tisdags tipset - v.9




Andréa är en 22-årig tjej som är utbildad Makeupartist, som bloggens namn antyder. För tillfället så bor och arbetar hon i Umeå och hon skriver om sin vardag, smink och musik. Andréa är duktig på att uppdatera så det finns nästan alltid nåt nytt att läsa och hon svarar snabbt på kommentarer. Jag halkade in på bloggen av en slump för inte så länge sedan men blev fast direkt och nu kikar jag in där ett antal gånger varje dag! Klicka på bilden nedan för att komma till hennes blogg.



Den eviga jakten...

Jag tog en paus från spanskaplugget och åt en sen lunch och kollade igenom massa bilder från förrförra sommaren och såg en bild på mig själv när jag hade väldigt röd-brunt hår och fy vad tufft det var. Blev sugen på att testa den färgen igen men lika snabbt insåg jag vilket katastrofalt projekt det skulle kunna bli med tanke på att jag senast i lördags färgade håret svart. Dock skulle det va typiskt mig att försöka sig på någon hemmafärgning som själklart skulle sluta med att jag ångrade mig så jag ska hålla mig borta från allt sånt! 

Även om jag trivs väldigt bra i mörk-mörkbrunt och svart så tror jag mitt hår skulle se betydligt mer livfullt ut om jag hade brunt hår och ljusare slingor, inte tydliga slingor utan såna som blandar sig mer håret så man inte ser att det är slingor.

Jag färgade håret första gången när jag var 8 och sedan dess har det rullat på och genom åren har jag haft allt från platinablondt (det var faktiskt riktigt snyggt!) till väldigt röd-brunt till, som nu, kolsvart. Jag har varit mer eller mindre nöjd med det mesta fast det finns en färg jag aldrig skulle få till nu som jag hade för 2 ½ år sedan, direkt efter att jag hade haft jätte blondt, som var super fin. Det var en ljus guldbrun färg som jag trivdes super bra i tills utväxten kom och jag blev för lat för att underhålla färgen, jag kan lova att jag ångrat mig många gånger!

Jag skulle nog behöva klippa mig snart, det är så länge sen att jag inte ens minns när jag gjorde det sist men jag misstänker att det var i början av hösten. Mitt hår mår nog ganska bra för tillfället med tanke på att jag inte har en massa kluvna hårtoppar och det växer som ogräs, vilket jag absolut inte ser som något negativt! Jag flyttar hela tiden fram gränsen hur långt hår jag vill ha och just nu så säger jag en decimeter till sen får det va nog men vi får väl se om en decimeter om jag nöjer mig så eller låter det fortsätta växa.

Nu ska jag lämna hårsnacket och jakten på den perfekta hårfärgen och fortsätta med spanskan!


Björk & Berries och Lumene



I fredags köpte jag i alla fall en body lotion från Björk & Berries på Åhlens och den luktar verkligen hur gott som helst, som godis! Jag hittade deras hemsida för några veckor sedan och funderade på att göra en beställning på bland annat den här och sen såg jag till min stora lycka att både Åhlens och Kicks säljer deras underbara produkter.







Jag åkte också förbi på Kicks på Strömpilen för att köpa en ansiktskräm som återfuktar bättre än den jag har nu men det slutade med att jag kom hem med ansiktsrengöring, ansiktsvatten och en dagkräm från Lumene. Jag har hunnit använda produkterna några gånger och måste erkänna att jag än en gång fallit direkt, jag är super mjuk i ansiktet och utslagen är helt borta. Tjejen jag fick hjälp av på Kicks var förresten en av dom absolut trevligaste och hjälpsammaste jag träffat i en affär i Umeå någon gång.

Det har varit helg...

Det har varit helg och fullt upp, fullt upp med att vila och försöka uträtta sådant som ska uträttas under helgen. I fredags hann jag aldrig lägga upp bilderna när jag kom hem från gymmet för det var full fart in i duschen, smink fix, hårfix och klädletande och sen var det slut på tid och dags att åka och fika. Har inte tagit några bilder på koftorna som jag köpte i fredags och jag får se om jag gör det eller inte, bilder på det andra kommer i alla fall nu.

Igår så var jag på en hemmafest och det var verkligen ett bra tag sedan jag var på något sånt sist. Det var kul, kul att träffa nytt och gammal folk, så fler hemmafester tack! Redan klockan 12 var jag väldigt trött men väldigt glad att jag var nykter och tagit bilen så jag snabbt kunde ta mig hem och krypa ner i sängen och sova.

Idag har jag varit duktig och gjort mindre roliga saker som att byta sängkläder, städa garderoben, lägga in alla rena kläder i garderoben och pluggat spanska. Fast spanskan är kul när jag fattar och om ju längre jag sitter med det desto mer fattar jag och då blir det roligt så från början var det tråkigt men det blev kul mot slutet fast nu har jag tagit en blogg- och matpaus.

Ikväll ska jag (som vanligt på söndagar) se bästa Beck med bästa pappa och äta något gott, det lutar åt att det blir grönsaker och dip!


shopping och sen fredagsträning

Idag har jag haft en sån där härlig shopping dag på stan, var på skolan också och gjorde en inlämningsuppgift som gick super snabbt som tur var! Jag köpte lite kläder och lite hudvårdsprodukter och bilder kommer när jag kommer hem från gymmet. Anna kommer och plockar upp mig nu halv 8 så det blir sen träning för att va en fredag, sen hem och duscha och göra sig iordning för att åka ner på stan vid 10 och träffa tjejerna för en sen fika. Vet dock inte exakt vad jag ska köra på gymmet men det lutar åt axlar, rygg och underarmar, får se hur mycket jag hinner med tanke på att IKSU stänger klockan 9.

Men som sagt, bilder på dagens shopping kommer när jag tränat!


att så lite kan göra så mycket...



Åh så underbart skönt det var att träna! Känner mig som en ny (lugnare!) människa och jag tror till och med att jag kommer kunna somna utan några större problem ikväll. Det var jätte kul att träna med Anna i alla fall och jag hoppas att vi fortsätter såhär för det är guld med sällskap när den andra personen är på samma ambitionsnivå som man själv är.

Trots att det är alldeles för länge sen jag tränade och att jag varit sjuk osv så kändes det ändå rätt bra med vikterna, kan väl inte påstå att jag kunde ta lika mkt som när jag tränade som mest men vägen tillbaka bör inte vara allt för lång.

Jag körde i alla fall biceps, triceps och lite mage.

Ny design

Som jag skrev i ett inlägg rätt nyligt så var jag less på min gamla design så här är den nya! Har svårt att vänta och om bloggen inte ser ut som jag vill så tappar jag helt motiovationen att skriva också. Jag vet att det är lite småfel och sådär men jag varken hinner eller orkar rätta till det just nu så det får vara såhär tills vidare.

Vad tycks?


Dumt men välbehövligt

Ikväll tänker jag träna och så är det med den saken! Jag har hela dagen intalat mig att jag knappt har ont i halsen längre och jag tror det funkar. Det är kanske inte det smartaste att fara och träna förrän jag känner mig helt 100 på riktigt men jag behöver det, psykiskt. Jag mår aldrig så bra som när jag tränar och ju mer jag tränar desto piggare, lugnare och gladare blir jag. Dalarna har varit för många de senaste veckorna och det har inte bara berott på envisa förkylningar som avlöst varann utan jag tror till stor del det berott på att jag inte kunnat träna. Det blir inget jätte jobbigt träningspass och ingen kondition utan bara styrka, kanske dumt fysiskt men väldigt välbehövligt psykiskt!

Snygg, snabb och simpel sminkning




För ett tag sen så hittade jag den här tjejen på youtube.com och hon har gjort många intressanta videos där hon snackar smink och visar olika sminkningar. Många av sminkningarna är lite mer vågade men när jag skulle sminka mig i lördags innan vi skulle ut använde jag mig faktiskt av videon ovan för att få lite inspiration, dock använde jag andra färger men jag blev hur nöjd som helst och enkelt var det också!

Design byte, ont i halsen och träningsabstinens

Jag är väldigt less på min design här på bloggen för tillfället, och då framförallt headern, så bli inte förvånade om det ser annorlunda ut på bloggen inom en (förhoppningsvis) rätt snar framtid. Vet dock inte vilken färg jag skulle vilja ha eller nåt sånt och det är ingen bra början..

På tal om saker som inte är bra så har jag ont i halsen och det suger för det var inte alls länge sen jag var sjuk sist men den här gången känns det konstigt annorlunda och jag vet inte om jag ska ta det som ett bra eller dåligt tecken. Hur som helst så vill jag inte ha ont i halsen utan jag vill träna, flera timmar vill jag träna tills jag knappt orkar gå eller är så slut i armarna att jag knappt orkar köra hem. Men om det nu skulle va något så vill jag inte sprida runt det i hela kroppen så jag blir sjuk igen. Så träningen får vänta. Dock vet alla som känner mig att jag inte gillar att vänta. Vet inte om jag skrivit det förut men jag hatar att vänta så mycket att jag knappt vill beställa saker från t.ex webbshoppar för jag vet att det kommer ta tid innan jag får dom och det gillas inte. Just det med webbshoppar fick jag bekräftat idag sedan jag kikat runt på nelly.com och struntat i att beställa (just nu i alla fall) för att jag vet att jag kommer bli tokig av att vänta, men känner jag mig själv rätt så lär jag ändå göra en beställning dom närmsta dagarna.


från hiss till diss - en varning!

 


Tidigare så tipsade jag om Neutrogena visibly clears ansiktsvatten men det tipset tar jag tillbaka nu! Jag borde verkligen ha testat det längre men helt ärligt så älskade jag det efter första gången jag använt det men nu så ångrar jag att jag ens köpte det. Jag har som sagt aldrig haft några större problem med min hy men sedan jag började använda det så har jag fått jätte torra utslag som kliar och resten av hyn är sämre än på väldigt många år så nu ska jag vara super försiktig med vad jag använder och använda super återfuktande krämer så jag slipper det här. Har hört att man kan få dålig hy för en period när man byter ansiktsrengöring men så här illa kan inte vara normalt.

Så en varning för Neutrogena visiby clears ansiktsvatten om du inte har någon slags super hy som tål vad som helst.



Dock vill jag säga att jag fortfarande älskar deras face scrub som är helt underbar, den har jag använt i över ett år och den är helt super!

en effektiv måndag.

Idag har jag verkligen fått mycket skolarbete gjort och det känns jätte bra! Jag satt konstant från 8.20 till 15.00 och det där med att skippa lunchen var både bra och dåligt, det var bra för jag var så inne i det jag gjorde och om jag hade slutat hade jag nog haft svårt att komma in i det igen, det var väldigt dåligt för jag var jätte hungrig innan jag var hemma vid 15.30 och då åt jag och nu är jag hungrig igen... Hur som helst så ska jag åter igen försöka vara så effektiv som möjligt nu i början av veckan så jag kan ta det lugnare i slutet av veckan.

Nu ska jag äta middag (igen) sen klockan 20.00 så går första avsnittet av 5:ans program Charterhjältar och det ska jag se. Kanske inte är så smart med tanke på hur mycket jag längtar efter hela utomlands-grejen med sol, bad och drinkar på en plats som inte alls liknar det som finns här men drömma sig bort kan man alltid!

Sköna söndag

Igår var jag ute och idag har jag varit väldigt trött och inte gjort något vettigt alls. Har legat och sett på tv och sovit till och från hela dagen men jag behövde verkligen en sån här dag så jag mår bra. Nu har jag ätit middag och är piggare så nu ska jag plugga ett par timmar och sen blir det Ben and jerry glass framför Beck med pappa. Precis så som jag vill ha mina söndagkvällar! Pappa är borta rätt mycket på veckorna nu så söndagskvällarna med Beck blir väldigt viktiga, äkta quality time.

Blandat från sminkväskan
















Blandat - Make Up Store






Cover all - Make Up Store

    

Cybershadows - Make Up Store

    

Eyedust - Make Up Store

    

    


Microshadows - Make Up Store
























down-vecka och snart fredag igen

Så var det snart fredag igen och ännu en vecka har gått och som vanligt så undrar jag vart all tid tagit vägen.

Det har inte varit någon speciellt bra vecka utan jag har varit rätt down och funderat mycket över såna saker som vart jag är just nu och allt jag vill göra men inte kan göra förrän jag är klar med komvux-studierna. Det är jobbigt att se så många gamla klasskompisar försvinna till världens alla hörn och själv vara kvar med allt det gamla. Jag har ifrågasatt mig själv varför jag tagit en sån otrolig omväg när det gäller att få gymnasiebetygen men innerst inne vet jag att det inte spelar någon roll varför utan nu gäller det bara att få det gjort och bygga livet utifrån det liksom. Tills jag hittat tillbaka till motivationen och orken så får jag helt enkelt ta en dag i taget och se att det som är gjort faktiskt är gjort.




Projekt "ny kategori" är fortfarande under uppbyggnad, jag har lite kvar innan det kommer upp men kanske kanske hinner jag det under morgondagen!

good morning sunshine

Det är helt underbart fint väder i Umeå idag, lite för kallt som vanligt i och för sig men det är ändå inte super kallt utan "bara" -7,5*C och sol, klarblå himmel och sol! Sen eftersom det snöat väldigt, väldigt mycket de senaste dagarna och varit kallt så ligger snön kvar på alla trädgrenar och det ser ut som något slags norrländskt vykort som säljs brevid älg-nyckelringar på turistshoppar.  

Som jag skrev igår så ska jag försöka vara effektiv när det gäller skolarbetet idag och strax ska jag till skolan och gå på matte-stugan så jag hinner ikapp med matten så snart som möjligt. Sen ska jag förbi på distans-skolan och sitta där och göra bort veckans (och nästa veckas?) jobb i grafisk kommunikation och sen har jag mattelektion på eftermiddagen.


Ha en toppen dag och kom ihåg att det mesta går med rätt inställning!

You can never get enough

Dagen har varit förhållande vis bra, och då snackar vi bra utifrån vilka förutsättningar för bra dagar som finns för tillfället. Dagen började hur som helst med att jag sov alldeles för länge för att slippa stressa, när jag kom (i tid) till mattelektionen fick vi ett prov på bänken - "Diagnostiskt prov", sådär lagom intressant en måndagmorgon efter en veckas dunderförkylning, dvs inga mattelektioner på en vecka vilket innebär att jag ligger väldigt mycket efter. Det gick inte jätte dåligt hoppas jag, dock så insåg jag att det är dags att lägga i en högre växel när det gäller matten och ännu mer engagemang. Efter matten träffade jag finansiering och kalkylerings läraren för ett litet snack och lite genomgång, alltid givande. I eftermiddags pluggade jag och träffat Liv och det sistnämnda var dagens bästa!





På tal om förutsättningarna för att dagarna ska bli bra dagar så har jag halkat ner i en liten svacka, jag var så himla taggad på hela grejen med att 2008 var slut och att 2009 minsann skulle bli hur grymt som helst och det faktum att nyår vart det bästa någonsin förstör nog också lite, 2008 slutade så bra och 2009 började så bra, men sen föll allt tillbaka till det vanliga. Och nu sitter jag här i februari och saker och ting känns precis som i december. Skillnaden är att jag håller koll på allt som ska göras, stressar inte ihjäl mig över skolan och allt känns så safe liksom, vardagen rullar på och helgerna kommer och går. Det låter egentligen hur bra som helst men jag vill ha lite spänning, jag vill träffa någon som turn my world up side down (inte nödvändigtvis en pojkvän men bara någon som bara gör vardagen lite mer spännande), och så vill jag göra något nytt och annorlunda. Sen går inte träningen som den borde heller och det drar verkligen ner mitt allmänna mående. Är fortfarande inte helt 100 % frisk och det skulle va så typiskt mig att stressa igång med träningen och fortsätta va så här inte-sjuk-inte-frisk resten av våren bara för att jag mår bättre när jag tränar, men så ska jag inte göra!

Som sagt det löser sig alltid på nåt sätt och nu ska jag sova och imorgon ska jag vara ambitiös och duktig med skolarbetet hela dagen så jag kan ta det lugnt i slutet av veckan. Imorgon tänkte jag förresten tipsa om min nya kärlek när det gäller ansiktsrengöring!

En sån där söndag

Kan väl inte påstå att det varit världens bästa söndag, långt ifrån världens sämsta också i och för sig men ändå lika långt ifrån världens bästa. Gårdagens utgång hamnar inte heller i kategorin värda-krogkvällar utan i ovärda-krogkvällar. Kvällen hade alla förutsättningar att bli bra men jag tappade peppen på vägen och resten blev som det blev. Orkar inte ens gå in på allt som skulle gjort kvällen bättre för då kommer jag bara låta sådär bitter som jag försöker undvika att låta. Hur som helst är det väldigt tur att jag har världens (världens!) bästa kompisar, kvällen blir alltid bättre med er även om allt runt omkring suger.

Tillbaka mot tv:n och fortsatt tittande på världens bästa Beck med världens bästa pappa!


(förresten så jobbar jag på en ny kategori, bilder redigeras och det kommer upp i veckan...)

Jag är inte säker...

Jag är inte säker men jag tror jag har något på gång...  Jag lovar inget, men kanske!

(En ledtråd: kameran ska fram...)






Förresten undrar jag hur det kommer sig att jag har haft fler läsare under den senaste veckan då bloggen inte uppdaterats än vad jag har när jag uppdaterar varje dag... Mycket märkligt!

RSS 2.0





Alla bilder på bloggen är mina egna om inget annat anges. Du måste alltid fråga om du vill använda någon av bilderna.




Follow stellal