Första halvlek..

Klockan är alldeles för mycket och jag borde inte göra något annat än att sova nu men det är en lite speciell dag idag, jag har nämligen varit här i exakt 6 månader idag..

6 månader har gått sen jag vaknade på hotellet i Uppsala, åkte bil till arlanda, kramade pappa, grät på arlanda, flög till London, höll på missa planet till New York, hade tråkigt på planet, landade i New York, såg Manhattans skyline för första gången, checkade in på The New Yorker, var jetlaggad till tusen och somnade på hotellet i New York.

Det är alltså 6 månader eller 182 dagar eller 4368 timmar sen den dagen. Vi skulle också kunna mäta tiden i kilo, eller pound som jag numera väger mig i, fast det är kanske inte riktigt lika uppmuntrande. Antal sedda biofilmer skulle också funka, om det inte vore så att jag hade tappat räkningen. Eller antalet kilometer jag gått för att komma till gymmet och hem igen dag ut och dag in.

Hur som helst så vet jag inte om jag är glad eller inte att det nu har gått 6 månader, idag var på toppen av året och nu är det nedförsbacke och snart är det september..

Idag har jag i alla fall ställt om klockorna till sommartid, pratat med mams och paps, gymmat, simmat, sett på bio med Vicky, ätit popcorn till lunch, gråtit på bion, ätit SnackWraps till middag, skrattat tills jag fick ont i magen, druckit en stor jordgubbsmilkshake medan vi gick hem, suttit på verandan med Vicky och dessutom har jag kollat på mobilerna alldeles för många gånger.. - en bra dag om jag får säga det själv!

Dagen närmar sig som sagt sitt slut och det känns lite som en halvårsresumé så vi drar en snabbis på skillnader också. Jag pratar om temperaturer i farenheight, längd i foot och miles och vikt i pound, och när det gäller klockan så är det am och pm som gäller. Jag äter mackor med peanut butter och jelly, eller mackor med peanut butter och banan, eller helt enkelt äpple med peanut butter - jag tycker förövrigt att peanut butter är bland det bästa som uppfunnits och ett nobelpris i gastronomi borde införas (om det inte redan finns) och tilldelas uppfinnaren! Jag får panik när det pratas om snö för jag vet att snö innebär snowdays (= ingen skola = 3 barn hemma), ett avstannat samhälle och risk för strömavbrott (vilket i sin tur innebär tristess, köldskador och facebook abstinens). Jag glömmer att rensa handväskan när jag slutat jobba och kan erbjuda wet-wipes och rena blöjor på bion eller på restaurangen på fredagkvällarna. Jag skriker och svär inte i bilen över idioter som inte kan köra i rondeller, detta för att rondeller (tack och lov!) är rätt sällsynta. Jag blir irriterad när jag får ovärda sms eftersom det kostar att både skicka och att ta emot sms i det här landet, samma sak med samtal. Skulle kunna fortsätta men jag avslutar nu och gör det med första halvårets rekord - jag kan numera enkelt byta en nummer-ett-blöja på mindre än 30 sekunder!

Dags att sova, imorgon börjar andra halvlek..

kort update

Idag har vi haft en helt underbar dag här i DC, solen har kommit och gått men det har varit kring 18*C i skuggan och jag minns inte senast jag njöt så mycket av att vara ute. Hade rast i eftermiddags och gick till gymmet så dagens pass är avklarat. Blev ett bröst-pass och det gick brabrabra!

Är jätte trött och börjar jobba redan 7.15 imorgon så det får bli en tidig kväll ikväll så jag orkar gå upp 5.45 för morgonpromenaden. Mitt nya liv håller fortfarande i sig och varje dag har jag varit ute och promenerat innan jag har börjat jobba. Kan förresten inte förstå vart den här veckan tagit vägen, vissa veckor sniglar sig fram och andra är över på ett kick.

Vet inte riktigt vad jag ska tänka om helgen och nästa vecka. Är confused över situationen och vet ingenting. Nu ska jag i alla fall krypa ner under täcket och läsa - god natt!

En alldeles vanlig tisdag..

Ska alldeles snart ut på morgonpromenad, tredje dagen i rad så, so far so good!

Gårdagen rullade på och var precis som vilken tisdag som helst, förutom att det äntligen är så varmt och underbart att vi kan vara i lekparken utan att frysa. Vi åkte till en lekpark som ligger lite längre bort och jag tog med mig C's cykel så att hon skulle kunna öva på att cykla lite där det inte är någon traffik. Gick omkring i leggings, kjol och linne och det var helt underbart! Nu håller vi tummarna att vädret håller i sig så att mams, paps och John får uppleva DC från sin bättre sida. Idag är det bara tre veckor kvar förresten!

Tränade igår kväll och var trött när jag kom hem. Har börjat sova så konstigt, jag vaknar alltid minst 2 gånger varje natt och tror att det är morgon, vanligtvis runt 2 och 4. Sen så vaknar jag oftast ett par minuter innan väckarklockan ringer så jag hinner gå upp och stänga av den innan den ringer.

Gårdagens kommentar var förresten en grej jag fick höra när jag var på gymmet..

- I think you should try to loose some weight, some of this *grabbing his non existing love handles*. You would look great!

Hah, ja ärlighet är ju bra men vissa har uppenbarligen inte riktigt den där känslan för vart gränsen går!


När, upp och ut! Ha en bra dag (:

Weekend course och ett nytt liv

Nu är jag hemma och tillbaka i vardagen efter en GRYM helg i Baltimore. Träffade en massa jätte trevliga svenska tjejer, åt jätte mycket, jätte god mat och hade det kanon helt enkelt!

Vi åkte tidigt på lördagsmorgonen och när vi kom fram så checkade vi in oss, fick scheman för helgen och nycklar till hotellrummen. Sen så var det frukost och välkomstmöte innan lektionerna började. Vi hade lektioner fram till 8 på kvällen och min sista lektion var också den bästa, boxning! Vi åt som sagt väldigt mycket och hela tiden och middagen låg så klart just före boxningen så jag kan lova att det var två tunga timmar men känslan efteråt var underbar! På kvällen så hade vi lite gemensamma aktiviteter att välja på och sen var det fritt fram att gå och sova. Igår så hade vi också lektioner fram till 4.15 då allt var färdigt och vi var fria att åka hem. Vi kom hem strax efter 5 och jag packade direkt om och gick till gymmet för att smyg-starta mitt nya liv som började idag.

Nu är det morgonpromenader och mycket mindre skräp-mat (plus kakor, glass, godis och allt annat gott..) som gäller. Klockan 7 imorse så gick jag ut genom ytterdörren för att gå en promenad. Det blev en 30 minuters promenad och även om det inte direkt var någon powerwalk så var jag jätte pigg när jag kom hem igen. Åt frukost och sen började jag jobba. Hade bara N på förmiddagen så jag satte honom i vagnen efter att vi hade sjutsat A och sen tog vi en promenad in till Bethesda. När vi kom hem igen var det dags att äta lunch och sen var det nap-time och eftersom det är måndag så hade jag rast och jag passade på att gå till gymmet och göra bort dagens träning, axlar.. Var inget 10poängs-pass men helt okej.

Måste bara skriva att vi har haft helt underbart väder idag också! När jag var ute imorse var solen på väg upp och när jag gick med N i vagnen var solen helt uppe och värmde jätte mycket och innan vi var hemma igen så gick jag i jeans och linne. Kollade på termometern just innan jag gick till gymmet och den sitter iofs på en solvägg men 24 grader i solen var det!

Nu ska jag lägga mig och läsa och förhoppningsvis somna i hyffsad tid så jag tar mig upp för morgonpromenad nummer två imorgon bitti!

Nästan fredag!


Som vanligt har jag just ätit middag men klockan är bara 8 och jag har en tränings-fri dag. Jag känner mig inte helt bekväm med dom här vilo-dagarna, jag behöver endorfin-kickarna som träningen ger! Men nu när jag ligger här på sängen så känner jag hur himla trött och slut jag faktiskt är.

Måste packa ihop grejerna jag ska ha med mig på Weekend cours'en i helgen och bara en sån liten grej kändes helt plötligt jätte ansträngande när jag skulle kunna ligga här och ha det bra exakt hela kvällen! Å andra sidan skulle jag lätt kunna packa på 10 min om jag bara tog tag i det men nej, det får vänta lite, haha..

Sömnen inatt vart inte riktigt som jag hade planerat. Jag gick och la mig vid 10 och somnade redan vid 10 över 10 men vaknar av att jag får ett sms halv 11. Då har jag alltså sovit i 20 minuter och dom 20 minuterna fick världens power-nap effekt och jag vart jätte pigg och kunde inte somna om förrän efter 12. Är så väl medveten om att jag får skylla mig själv som smsar just innan jag ska sova och sen har ljudet på på mobilen och dessutom har en signal som påminner var tredje minut om att jag har fått ett sms. Ikväll stängs ljudet av!

06.06 vaknade jag i alla fall och kunde inte somna om men jag har varit på så otroligt bra humör idag och det har varit sol och allt har bara känts jätte bra! C kollade konstigt på mig och frågade "Stella, varför är du så tokig?". Hon är så söt och droppar rätt sköna kommentarer nu för tiden, imorse frågade hon mig om jag kan flyga..

Igår fick jag förresten hockey-biljetterna till matchen som vi ska gå och se när, den bästa och underbaraste, familjen kommer hit. Har inte lyckats ta mig iväg och sett någon NHL-match än så jag är hur peppad som helst! Var och såg en NBA-match med tjejerna för några veckor sen och det var riktigt kul, även om jag inte är lika intresserad av basket som av hockey.

Är jätte sugen på godis eller nåt annat onyttigt och vet inte riktigt hur jag ska lösa problemet eftersom jag inte har något godis hemma. Att gå och köpa godis är helt uteslutet, riktigt så sugen är jag inte! Ja, problemen är stora här på andra sidan atlanten ikväll som ni märker..

Blir inget vettigt skrivet längre så tack och godnatt! 

Torsdag? Onsdag?

Jag har just ätit middag eftersom jag valde att, precis som igår, träna direkt jag slutade för att sedan äta middag när jag kom hem. Träningen gick betydligt bättre än igår och efter en liten motivations-dipp så börjar jag hitta tillbaka till den igen och det är så skönt! Det är lite tungt att tvinga sig dit och det har märkts på antalet träningspass också men nu satsar jag stenhårt igen..

Ännu en dag har gått och jag har varit helt inställd på att det varit torsdag, det blev en lång vecka det här. Var på story hour på biblioteket med C och N för första gången efter juluppehållet. Det har varit lite svårt att ta sig dit på senaste tiden med tanke på all snö och alla sjukdomar och allt. Barnen har liksom bara löst av varann när det gäller att vara sjuk och så har det varit ända sen jul, föräldrarna har förresten också varit halvkrassliga och den som har klarat sig bäst är nog jag!

C har än en gång sagt att jag ska åka hem till Sverige och att hon inte vill ha mig här längre. Det är såna gånger jag verkligen måste säga till mig själv gång på gång att hon bara är tre år och varken menar eller förstår vad det är hon säger. Jag trodde det skulle vara så lätt att strunta i såna kommentarer men det visade sig vara svårare än jag trott. Jag tycker så otroligt mycket om dom och att höra sånt känns verkligen, även om jag som sagt vet att dom varken menar eller förstår vad dom säger ibland.

Nu ska jag sova och imorgon är det då äntligen torsdag, torsdagarna och fredagarna brukar gå snabbt så snart är det helg!  Godnatt.

One more try..

Klockan närmar sig halv tio och jag sitter just nu och äter middag i min ensamhet. Har varit och tränat och valde att äta middag efter träningen istället för före för att komma iväg till gymmet tidigare. Helt oplanerat så träffade jag en av mina solstrålar på gymmet och fick ventilera lite, kramas lite och skratta lite.

Träningen gick väl sisådär, jag körde ben och det vart varken ett bra eller dåligt pass egentligen men nu är det gjort. Var extremt trött innan och hela dagen har bara varit seg och gått jätte sakta, jag gillar inte såna dagar!

Skrivarglädjen är inte på topp ikväll och jag ska lägga mig nu, men först dagens kommentar..




C, 3 år, går förbi min nya handväska som hänger på trappräcket

- Men Stella! Har du köpt en ny väska IGEN?
- Aa, visst är den fin..
- Stella du är tokig!

två månader senare..

Long time no seen men allt är bra.. det är till och med jätte bra och jag mår jätte bra också!

Jag har varit här i exakt 170 dagar idag, om 30 dagar så kommer världens bästa familj hit - mamma, pappa och lillebror, allihopa! Och jag kommer vara ledig under tiden dom är här dessutom så jag har mer än en anledning att längta. För att vara ledig mer än 4 dagar i rad har jag inte varit sen jag kom hit och jag kommer vara ledig i hela 8 dagar!

Skulle kunna skriva och berätta så otroligt mycket om dom här två månaderna sen jag skrev sist men jag nöjer mig med att berätta om helgen för annars kommer jag få sitta här hela natten och det håller inte!

I fredags jobbade jag som vanligt till halv sju men på eftermiddagen fick jag ett sms med bra nyheter så när jag slutade så blev det mys-bio, Wolfman, och sen lite mer mys-kväll innan det var dags att åka hem. Det var en sån där kväll som får mig att gå runt och sjunga och le i flera dagar efteråt.

På lördagen så gick jag upp tidigare än jag brukar göra när jag ska jobba och åkte in till DC för att jag och några av tjejerna skulle på rundtur i självaste Vita Huset. Det känns verkligen som om det är en once in a lifetime chance så det var bara att pallra sig upp! Det var en rätt läcker känsla att vara där inne bara för att man vet hur stort det är men jag tycker mest det kändes som ett museum. Efter att ha varit där så träffade vi två tjejer till och gick förbi på H&M innan vi gick och åt lunch tillsammans. Sen bar det av hemåt och jag ägnade eftermiddagen åt att försöka skriva klart ett arbete, som såklart skulle va inskickat senast 00.00 på lördag. Det gick as segt och jag ville bara strunta i det men gick hem till Vicky som genom världens bästa moraliska stöd såg till att jag fick det färdigt och inskickat i tid!

Sov över där och vi gick upp vid halv 10 och jag var hur trött som helst fast vi hade sovit rätt länge. Vi skulle sjutsa en tjej till flygplatsen och blev upphämtade 10 och den kommande timmen satt vi i bilen. När vi kom hem åt vi frukost (om man får kalla det frukost när klockan är halv 12..) och sen körde vi en halv-dag på gymmet. Körde axlar och sen försökte Victoria lära mig crawla så nu ska jag öva, öva och öva på det så att jag kan börja simma också! Åt middag hemma med familjen och sen gick jag över till Victoria igen och vi såg på film, The perfect man.

En rätt vanlig helg, alltså as bra som vanligt!

Blir ett osammanhängande inlägg men jag är så glad för jag har massa saker att längta till och man mår bra av att ha saker att se fram emot! Helgen som kommer ska vi åka till Baltimore på en weekend kurs, vi stackars utslina aupairer måste inte bara jobba en massa utan vi måste plugga också och om man inte läser på college så kan man åka på weekend kurser. Hade iofs varit kul att läsa på college men det funkar inte riktigt med mitt schema och jag vill inte läsa nån kurs på vardag-kvällarna, då vill jag träna, och jag vill inte läsa nån kurs på helgerna, för då vill jag också träna och kunna träffa kompisar så därför fick det bli en weenend kurs.

Sen om ungefär en och en halv vecka så får jag träffa nån som jag saknar, och det är skönt att kunna sakna nån jag får träffa så snart eftersom att det kommer dröja så länge till innan jag får träffa alla andra jag saknar. Det är en sån skön kontrast att ha någon som jag bara behöver sakna i en eller två veckor åt gången istället för ett år. Låter kryptiskt men jag tror ni förstår..

Sen efter den veckan så är det bara ett tag kvar tills familjen kommer!


Finns som sagt så mycket att skriva men nu måste jag sova, är helt slut efter kvällens rygg-pass och jag har en känsla av att det kan bli en lång dag imorgon så nu behöver jag ladda batterierna.. Ska förresten ge det här med bloggandet en chans igen, har fått höra saker som "blogg-läsar-glädjedödare" så nu är det dags att bevisa motsatsen, haha!

RSS 2.0





Alla bilder på bloggen är mina egna om inget annat anges. Du måste alltid fråga om du vill använda någon av bilderna.




Follow stellal