Outside Newark airport


Update..

Har varit hos familjen i 11 dagar nu och jag har det jätte bra här borta! Och det har hänt så mycket dom här 11 dagarna att jag inte vet vart jag ska börja och jag ångrar att jag inte varit bättre på att uppdatera - måste bli ändring på det!

Jag är förvånad över att det inte känns konstigare än det gör att vara här. Det är klart att jag reagerar på små-saker som är annorlunda än hemma och vissa grejer är bättre (shoppingen!) och andra är sämre (dusharna!). Men som sagt, det känns konstigt nog inte så konstigt att vara här och att leva här - och okej att jag bara varit i USA i två veckor.

Familjen är så bra och jag trivs så himla bra här - barnen är så mysiga (men barn är ju alltid barn) och föräldrarna är toppen! Vi har en katt också och hon är deprimerad men blir lyckligast i världen när man gosar med henne så det försöker jag komma ihåg att göra så ofta som möjligt.

Vi äter bra mat här hemma och jag har hittat ett gym som helt klart duger som inhoppare istället för iksu under det kommande året. Jag måste fixa ett bankkort i helgen och sen kan jag signa up mig på gymmet börja träna på riktigt igen. Det är rätt dyrt, 80-90 dollar i månaden men det är det närmsta gymmet och utan att träningen blir jag lika nere som katten så det är bara att betala och träna på! Nu så blir det mest promenader och jag var ute och gick med lillen i barnvagn i över 2 timmar.

Har träffat rätt mycket folk och varit och fikat, sett på bio, shoppat och kollat på baseball med en massa olika, jätte gulliga tjejer så jag är inte ensam och det är så skönt! Det är super kul att träffa så mycket nytt folk men samtidigt så saknar jag er tjejer hemifrån - det blir aldrig samma sak och jag saknar att träffa kompisar som jag verkligen känner och verkligen kan kalla kompisar.

Har så mycket jag vill skriva och berätta men jag får ta det eftersom - och jag ska bättra mig när det gäller uppdateringen - för nu ska jag äntligen sova! Har förresten en massa bilder från NY som måste upp också..


Första söndagen..

Har fortfarande lite svårt att ställa om mig till den här tiden men det går bättre och bättre, även om jag gärna skulle gå och lägga mig redan vid halv 8, 8.. Fortsätter det såhär (och om jag lyckas ta med mig morgonpiggheten hem igen) så kan jag lätt ta ett jobb då jag börjar vid 6 på morgonen - men det är nog för mycket att hoppas på!

Igår följde jag med familjen och handlade mat och jag måste erkänna att det är tur att jag hamnat hos en rätt nyttig familj för jag skulle kunna äta en hel del av det jag såg på affären! Chips-hyllorna var to die for men jag köpte inget sånt utan köpte istället sånt jag behövde, dvs sånt som inte var ätbart..

Jag köpte schampo och balsam från Bead head (Tigi) - finns det att köpa på vanliga affärer hemma eller bara hos frisörer förresten? Sen köpte jag duschtvål och grejer till linserna.. Något jag gillar med affärerna här är att det mesta verkar finnas där!

Efter att vi handlat åkte vi hem och åt lunch och sådär och sedan vid 2 åkte jag och hostdad ut med bilen och jag körde till barnens skolor (paps, jag fixade det!). Sen vid 4 så åkte vi till ett hostfamily cluster meeting. Det var inte super super kul men ändå helt okej och det var kul att träffa lite andra aupairer!

Idag jobbar jag första dagen och det är väldigt skönt att hostdad kommer vara hemma idag och "inskola" mig! Jag börjar jobba om 50 minuter så jag ska göra mig i ordning och äta frukost strax och ikväll så ska jag träffa några andra aupairer på Barnes and Noble. Ska bli så kul att börja komma ut och utforska lite på egen hand!

Framme hos familjen!




Jag är framme och allt är så bra!

Det har varit fullt upp i veckan och sen jag kom till familjen igår förmiddag så det har inte riktigt funnits nån tid att skriva och uppdatera.. Jag har varit galet jetlagged och i förrgår kändes det som om jag stog i en hiss hela dagen och igår somnade jag och missade i princip en hel film på bio - första gången ever.


Jag är som sagt framme hos familjen och trivs bara bra här! Det är miljoner intryck och en massa saker att lära sig. Hostdad och jag var ute både igår och idag och åkte vägen till barnens skolor och jag tror jag minns nu. Fick också köra lite och det var sjukt, det kändes såå konstigt att köra här, fast det egentligen är exakt samma sak som hemma..

Har umgåtts med familjen hela dagen för att lära känna barnen och föräldrarna så snabbt som möjligt och jag har haft det super idag! Ska alldeles strax gå och lägga mig så det blir en tidig kväll ikväll men det behövs, igen.. Imorgon förmiddag ska jag försöka ta en promenad och förhoppningsvis hittar jag till gymmet jag funderar på att joina så jag kan se hur lång tid det tar att gå dit och också gå in och be att få kika runt lite!


14/9 09 - the arrival

Det var inte några problem att somna igår, men däremot var det lite svårare att sova längre än till 4 imorse men jag somnade om till slut och sov till strax efter 6.

Haha, jag måste skriva och berätta om resan (mamma, lugn - allt gick ju bra till slut). I Stockholm träffade jag tjejen som jag skulle flyga med och resan från Arlanda till Heathrow gick bra! Men sen började det bli spännande, fast det fattade vi först senare.. Heathrow är som sagt är väldigt stor flygplats med en massa terminaler, gater och tåg som går hit och dit.

När vi hade gått igenom säkerhetskontrollen så kollade vi vart vi skulle sen och gick vi i lugn och ro runt och kollade i tax-free shopparna och satt och läste tidningar. En halvtimme innan planet skulle gå så gick vi till gaten. Vi kom fram och stog i kö och när vi är framme vid disken där man liksom checkar in sig på planet så säger dom att vi är på fel ställe! Vi skulle vara på andra sidan flygplatsen och det är ca 15 minuter kvar tills sista transfer bussen går ut till planet som boardas ute på landningsbanan. Vi skickas till en informationsdisk och får veta att vi troligen inte kommer komma med planet och medan tjejen i informationsdisken ringer runt och försöker höra om det finns nån chans att vi skulle hinna så kommer en kvinna, som även hon läst fel och är på helt fel plats.

Jag börjar få panik men inser att det inte finns mycket att göra utan börjar fundera vilka jag måste ringa och hur det ska lösa sig och när nästa plan går. När jag i princip hade ställt in mig på att inte komma iväg så kommer en säkerhetsvakt som tar med oss genom källaren på heatrow bort till rätt utgång och vi hinner precis innan incheckningen stänger!

Flygresan mellan London och NY var lång och långtråkig men den gick bra och det kändes jätte overkligt att kliva av planet och vara framme! Att ta sig igenom kontrollerna när vi landat gick bra, och väskorna var med och efter lite strul med transporten så tog vi oss till hotellet också!

Hotellet är stort och fint och ligger bara ett par blocks från Empire state building och jag delar rum med en tjej från tyskland, en från mexico och en från ukraina! 

Det känns super bra att vara här än så länge! Det är klart att allt är nytt och spännande och säkert känns ännu bättre tack vare det men det måste ju vara en bra start att det känns bra nu.. Med tanke på hur det kändes i slutet av förra veckan och i helgen så är jag så himla glad att det känns bra igen och att jag verkligen förstår varför jag gör den här resan!

Klockan är 20 över 10 och jag ska lägga mig och sova nu - det har varit en väldigt lång men super rolig dag och jag ska försöka uppdatera och berätta om dagen imorgon!


Äntligen framme!

Jag är framme i New York och resan var spännande men gick bra till slut!

Hade bara hunnit komma fram och checka in i princip, så ringde hostdad och hörde hur det var och hur resan hade gått, sånt gör stor skillnad och det kändes super bra! Lovar att skriva mer och berätta så fort jag kan men nu ska jag bara duscha och sen sova, min inre klocka är kvart i 4 på natten men klockan är bara kvart i 10 här..

Uppdatering kommer, var säkra!

I'm out of here..

Stockholm Arlanda > London Heathrow > New York Newark


Nu åker jag snart till arlanda och nästa uppdatering kommer då jag är framme i New York, får se om det blir inatt (svensk tid) eller imorgon!


New york imorgon!

Imorgon åker jag - det är inte ens 24 timmar kvar!

Det var verkligtn hur jobbigt som helst att säga hejdå till mams och lillebror idag och jag grät i princip från att jag vaknade tills jag och pappa satt oss i bilen och börjat åka - men det här ska gå bra, det har jag bestämt mig för.

Har snackat med en tjej som ska på samma orientation som mig och även kommer flyga samma plan. Vi lyckades få plats brevid varandra på planet till London och sen på planet till New York så sitter jag just bakom henne. Känns kul att ha sällskap hela vägen och sen till hotellet i New York också!

Jag antar att det kommer bli en lång dag imorgon, med tanke på tidsskillnaden, så jag ska försöka sova nu..

Väldigt overkligt och väldigt konstigt

Det mesta är färdigpackat nu och det är ungefär 14 och en halv timme kvar tills jag lämnar Umeå. Det känns väldigt overkligt och väldigt konstigt..

Imorgon förmiddag måste jag förbi på iksu och skriva över mitt gymkort på brorsan, sen ska jag krama honom och mamma en massor, massor, massor innan jag och pappa åker.

Förresten har jag blivit med ny dator idag, min vita mini laptop valde att helt enkelt kasta in handduken, sluta fungera och strunta i resan till usa igår kväll. En oförutsedd och oönskad utgift men jag åker helt enkelt inte iväg utan att ha med mig en dator, sån är jag. Min nya är förresten en hel-svart packard bell med 11,6" skärm och normal stora tangenter och jag tror att vi kommer att komma bra överens..

Jag lyckades inte med målet att bara behöva ta med mig en väska utan det blev en jätte stor väska och sen en liten kabinväska men nu slipper jag oroa mig över att behöva betala övervikt på den stora i alla fall. Lättare att lyfta av bagagebandet blir den också.

Dagen och gårdagen innehöll alldeles för många super-jobbiga hejdån och jag är känslomässigt utmattad. Även fast jag är är så trött att jag mår illa så kan jag inte förstå hur jag ska kunna somna inatt..


Nu -  te med min älskade mami.

"Ses om ett år middag"




Det är fullt upp mest hela tiden och ändå känns det som om jag har hur mycket tid som helst då jag bara funderar på allt..

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen börja förbereda inför kvällens "Ses om ett år middag". Haha, det hade ju varit kul att ha något fint på sig ikväll men jag vet inte hur jag ska lyckas med det när jag har alla favoritkläder nedpackade och inte har någon större lust att smutsa ner något jag ska ha med mig. Får försöka hitta något!

Trodde inte att det gick att känna så här många känslor på samma igång och inför kvällen så är jag överlycklig över att få träffa de flesta av de bästa. Samtidigt som det är så otroligt tungt att behöva säga hejdå. Men tills det är dags att säga hejdå så tänker jag bara vara glad och lycklig och ta en massa massa kort (okej, jag ska försöka ta en massa kort).


I've got some tickets

Har fått biljetterna nu och det känns väldigt skönt faktiskt. Allt blev lite mera verkligt också!

På måndag kommer jag åka, först från Stockholm till London och sen från London till New York. På fredag åker jag tåg från New York till DC och blir hämtad på tågstationen av hostdad. Fick mail av honom igår där det stog vilken tågstation jag skulle kliva av på och jag vet inte riktigt vart jag ska skriva upp det för att komma ihåg det.. Kommer vara framme i DC redan vid 11 och det känns jätte skönt att komma fram mitt i dagen istället för på kvällen.

Jag har så sjukt svårt att fokusera just nu och tankarna är så långt borta. Träna funkar bra, när kroppen och hjärnan måste arbeta tillsammans, men allt annat är hopplöst. Ikväll ska jag handla inför "Ses om ett år" middagen med tjejerna imorgon men jag kan inte ens fokusera och tänka ut någon mat. Har förresten ingen vidare matlust heller..

Som jag har skrivit så är det så många känslor på samma gång och det låter som om jag inte är glad över att åka dit men det är jag självklart, jag är hur glad som helst. Samtidigt så har jag verkligen insett hur mycket jag har här hemma som betyder så oerhört, ofattbart mycket - världens underbaraste familj och släkt och världens bästa kompisar!

Näe, dags för träning - axlar idag!




Flygbiljetter?

Åker alltså om 5 dagar och har varken fått flygbiljetterna eller flygtiderna än.. stabilt?


Paus i designandet..

Nu tar jag en paus från designandet av bloggen.. Har tänkt göra om länge och ni som hängt med ett tag ser säkert att det är mycket från den förra designen som kommit tillbaka! Har fortfarande lite små-fix att fixa men det får vänta tills senare.

Blev inte te och scones med Anna utan det blev en sväng till strömpilen där vi gick i affärer och snackade, mycket mysigt såhär på en söndag. Någon träning blev det inte heller då jag har fixat med packningen och designat om här. Ibland är det skönt att strunta i alla planer och bara göra det som känns rätt för stunden, tror att det är rätt nyttigt att göra så ibland också!

I veckan ska jag förresten äta allt som jag gillar mest när det gäller mat (bullar, chips, godis och liknande räknas så klart också till mat) så jag kommer inte bli förvånad om jag gått upp ett kilo innan söndag.. Mamma är bäst i världen, som vanligt, och gjorde världens godaste kanel-bullar idag!


I know I wish we had more time



I know I wish we had more time..


En vecka kvar i Umeå, söndag till söndag, sen bär det av. Det känns fantastiskt, underbart, läskigt, skrämmande, spännande, utvecklande, utmanande och jag har ont i magen samtidigt som lycko-fjärilarna flyger runt där inne!

Jag var i stugan igår med mamma och i bilen hann vi prata massor och jag kände starkare än på länge varför jag gör det här, hur mycket jag vill det och hur bra det kommer bli. Ett jobbigt avsked avklarades och tårarna gick inte att hålla tillbaka, känner på mig att det kommer bli en del tårar i veckan men det är okej.

Planerna för dagen är att träffa Anna för te och scones och jag ska träna, att träna är verkligen räddningen..


Ambassad-resan

Bil-resan ner till Uppsala i onsdags gick bra, även om det finns roligare saker än att åka bil.. På kvällen så gick jag och pappa på bio och såg nyaste Beck-filmen och jag gillade den! (Säger kanske inte så mycket om filmen eftersom jag gillar i princip alla Beck-filmer..)

Var uppe i varv efter filmen och lite små-nervös inför ambassad-besöket så att somna på onsdag kväll var inte så lätt och det resulterade i rätt få timmars sömn eftersom klockan ringde kvart i 6 på torsdagmorgon. Vi packade ihop, åt frukost och åkte mot Stockholm.

Tack vare GPS:en Olga så hittade vi dit utan större problem. Det var ingen kö när jag kom (jag hade tid 9 men kom vid halv) och fick komma in på en gång, först säkerhetskontroll och sen in i ett annat hus där jag fick stå i kö ett tag för att få gå fram till lucka nummer ett där det satt en svensk kvinna som tog in alla papper. Sen var det bara att sitta och vänta på att bli uppropad till lucka nummer 2 där en, väldigt trevlig, amerikansk man tog fingeravtrycken och små-pratade lite. Sen var det klart!

Flyget hem var bokat till klockan 14.55 och jag var klar på ambassaden redan vid halv 10, 10 så det blev en rätt lång dag på arlanda men jag satt och läste och tittade på folk så tiden gick rätt fort. På tal om att gå fort, idag är det 9 dagar kvar tills jag åker från Stockholm till New York. Om 14 dagar så är jag på väg från hotellet i New York till familjen, det är alltså bara 14 dagar kvar tills jag får träffa dom!


Hann aldrig åka och hämta tröjan i onsdags så det ska jag göra idag istället.. Måste ringa optikern också, Sista-Minuten-Stella är i farten igen.. Adapter-jakt ska jag också gå på, jag har en adapter nån stans men måste hitta den så jag kan se om den funkar i USA eller om jag måste köpa en ny.. Träna var det också ja.. Och att äta har jag hört är viktigt.. Och.. Och.. Och..


Åka-bil-hela-dagen-dag




Det regnar och är alldeles mörkt och tråkigt ute men enligt pappa är det bra åka-bil-hela-dagen väder så det är väl bara att vara nöjd då antar jag.

Nu på förmiddagen ska försöka åka och hämta en tröja som jag har beställt och sen vid 11 så sätter vi oss i bilen och åker ner mot Stockholm. Vi kommer stanna på vägen för pappa har en del jobb-ärenden så det blir nog en riktig hel-dag i bilen. Bland det värsta med att åka bil så länge är att det är så svårt att äta ordentligt, det blir lätt hamburgare och annan snabbmat som bara mättar för stunden.

Ambassad-besök imorgon som sagt och sen så blev det lite ändrade planer. Istället för att stanna kvar tills på fredag och åka bil hem så kommer jag att flyga hem redan imorgon eftermiddag. Vill gärna spendera så mycket tid som möjligt hemma och imorgon kväll tänkte jag ta tag i tvätten och försöka fixa all musik.

Träningen igår gick i alla fall bra och även om det vart ett alldeles för långt pass så var det väldigt väldigt skönt och jag somnade direkt när jag la mig. Kontakten med musklerna var inte 100 procentig men jag kände mig däremot stark och ökade på mer än en övning.

Dags att äta!


Suck it up and do it!

Jag har suttit och försökt peppa upp mig inför kvällens träning genom att läsa lite träningsbloggar. Motivationen finns där inne, det vet jag, men den är inte på topp idag..

Det är så mycket med allt inför resan nu och igår kväll när jag kommit fram till parkeringen utanför gymmet så kom jag inte längre, det tog tvär-stopp. Känslorna tog över och det krävdes ett långt, långt telefonsamtal med mamma innan jag ens kunde starta bilen och åka hem igen, utan att ens ha gått in i gymmet.

Det tar som sagt emot lite att åka dit idag men det är "Suck it up and do it" som gäller! Jag har ont i ryggen och i axlarna och behöver röra på mig, jag har haft svårt att sova och behöver all träning jag kan få för att kunna slappna av och jag är rastlös och behöver kicken jag får av att träna så det finns inga alternativ idag.


Jag vet att det kommer kännas hur bra som helst när jag kommer hem så det är bara att sluta känna efter, byta om och åka dit nu.


RSS 2.0





Alla bilder på bloggen är mina egna om inget annat anges. Du måste alltid fråga om du vill använda någon av bilderna.




Follow stellal