Tankarna snurrar!

Det är rätt mycket just nu - tankarna snurrar mer än vanligt och telefonerna är under hård övervakning!

Och så var det ju det där med bilderna som jag hade tänkt lägga upp idag... Det har inte blivit av som ni säkert märker men dom kommer, ska inte säga när för det vet jag inte exakt men nån dag i veckan bör jag hinna fota och fixa.

Sarah fyller 20 idag och det ska firas, inte nu till helgen men nästa, grattis snygging!

Jag fastnade i badrummet när jag hade gjort mig klar för natten och nu ser min hand om som en regnbåge eftersom jag testat alla ögonskuggor ihop med några grejer jag köpte i Stockholm, recension kommer på dem och även på Disp's glansspray vi fick på bloggträffen!

Mitt rum ser ut som om en orkan dragit fram så en storstädning står högt på att göra listan.

Som sagt tankarna snurrar mer än vanligt men nu ska jag försöka sova, godnatt!

Spännande!

Jag har en del väldigt spännande saker på gång gällande en inte allt för avlägsen framtid. Tills allt är spikat så kommer jag inte skriva exakt vad det gäller men jag väntar på ett telefonsamtal nu i veckan och hoppas att allt går vägen!

Jag ska inte hoppas för mycket  men hur som helst så är det starten på något väldigt kul! Förstår att det låter kryptiskt men tids nog så delar jag med mig. Det här tillsammans med att våren äntligen är här har verkligen höjt mitt humör otroligt mycket och jag känner mig på topp!

Uppsala

Jag har varit hemma ett par dagar men inte bloggat ändå av någon konstig anledning. Uppsala var great och det var jätte skönt att få umgås med Hanna ordentligt ett par dagar, det var jätte kul att träffa Lisa också för henne har jag inte träffat sedan vi tog studenten!


En kort sammanfattning av resan kan jag bjuda på men bilder kommer senare ikväll eller imorgon, de få bilderna jag tog... Ska lägga upp bilder på det jag shoppade också!





Hur som helst så började resan med en tripp in till huvudstaden direkt jag kom ner till arlanda. Jag gick på stan och shoppade lite, sen vid 5 åkte jag tåg upp till Uppsala där bästa Hanna mötte mig på tågstationen innan vi promenerade hem till henne. Hon bor i en fin korridor tillsammans med 8 andra och jag som alltid varit väldigt skeptiskt till livet i studentkorridorer blev till och med sugen att testa på korridorslivet i framtiden!

I torsdags så åt vi frukost på norrlands nation innan vi gick på stan fram tills Hanna hade lektion. När Hanna cyklade iväg så träffade jag Lisa och vi spenderade den mesta tiden på New Yorker, närmare bestämt nästan 2 timmar! Vi hann också en mysig stund vid ån då vi snackade en massa och åt glass i solen. När Hanna slutade så kom hon tillbaka in till stan och vi satt på världens mysigaste café i över två timmar och pratade! På vägen hem så gick vi förbi och handlade lite till middagen och resten av kvällen så lagade vi mat och bakade kakor.

I fredags så hade Hanna lektioner och föreläsningar nästan hela dagen så jag passade på att följa med henne och satt och pluggade där under dagen. Vid 4 lyckades jag orientera mig in till stan och gick på systemet för att köpa något gott att dricka till kvällen. På kvällen så kom flera av Hannas kompisar över och vi grillade, umgicks och gick slutligen ut till ett jätte mysigt ställe som heter Oasia (??).

I lördags så gick vi upp rätt tidigt eftersom flyget upp till Umeå gick klockan halv 2. Vi tog en promenad i det underbara vädret innan vi packade ihop och började bege oss mot arlanda.



Sammanfattningsvis kan jag säga att Uppsala var super mysigt och jag kan absolut tänka mig att plugga där i framtiden! Hela resan var precis det break jag behövde från vardagen här hemma och nu känner jag mig åter igen fylld med den energi som krävs för att avsluta terminen. Som sagt ska jag försöka lägga upp bilderna så snart som möjligt!

SMHI



Har kollat in SMHI för att se vad det ska bli för väder i Stockholm idag och det visar sig att det ska vara exakt samma väder i Stockholm som här i Umeå, vad är oddsen liksom? Får trösta mig med att det ska bli upp mot 17 grader och sol på fredag i Uppsala, det var minsann inte igår jag upplevde det sist.

Mot Uppsala!

Imorgon åker jag ner till Uppsala, äntligen! Syftet med att jag åker ner är att träffa Hanna och se hur hon bor men jag är inte den som inte försöker förena ett nöje med ett annat så jag ska spendera morgondagen i Stockholm innan jag åker upp till Uppsala sen på eftermiddagen. Jag tänkte passa på att shoppa lite och känner jag mig själv rätt så kommer det bli mest smink och liknande!

Ska hur som helst bli underbart att träffa Hanna igen, få spendera ett par dagar med henne och catcha up lite vad som hänt sen sist vi sågs. Det ska också bli jätte kul att se hur hon bor och få se Uppsala lite mer ordentligt än tidigare då jag bara stannat till där med familjen på väg mot andra semestermål. Ska träffa Lisa, som jag gick gymnasiet med, en sväng på torsdag också och henne var det ännu längre sen jag träffade så det här kommer bli en bra resa!

Det drygaste med att resa är att packa. Jag har aldrig gillat det för jag kan aldrig bestämma vad jag ska ta med mig och vad jag ska lämna hemma. Tllexempel kan jag omöjligt ta med mig allt smink men har svårt att välja vad jag ska ta med eftersom jag inte vet vad jag kommer köpa. För om jag köper en as läcker kajal så måste jag ha med mig matchande ögonskuggor... Känns rätt skönt att mina "problem" inte är större än så här ikväll om jag ska vara ärlig, haha. Nu måste ta tag i packningen för sen ska jag sova, har varit super trött hela eftermiddagen och kvällen och längtar efter att få lägga mig.



Nu, lite drygt 50 minuter senare är packningen så gott som klar, ögonskuggesamligen är nedbantad till 6 skuggor och jag förundras än en gång över hur mycket saker jag kan tyckas behöva trots att jag bara ska vara borta 3 nätter... Godnatt!

Cravings

Jag råkade hamna på Barry M:s hemsida och väl där så var skadan redan skedd så jag passade på att kolla in sidan med alla Dazzel Dust:s och det får jag nu ångra bittert för jösses vilka make up cravings jag, än en gång, fick. Det finns ju hur många helt otroliga färger som helst ju! Kan inte ens göra en lista över vilka jag helst skulle vela ha utan helst skulle jag vela ha 690 kronor så jag kunde åka ner på stan och gå på Satine och köpa 10 stycken nu på en gång, dom går även att beställa på Satines webshop.

Lovar att uppdatera med bilder om jag mot för modan skulle åka dit och nöja mig med två.. eller tre... eller...


I brist på annat...

Hittade den här listan på cosmopolitan och i brist på annat att skriva om så fyller jag i den eftersom jag ändå har en kategori som heter listor...


ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV

1. Är du singel?
 Så mycket singel man kan bli.

2. Är du lycklig?
Ja, det är jag..

3. Är du uttråkad?

Helt otroligt - längtar efter att se och göra något nytt!
4. Är du ledsen?
Vet inte om ledsen är rätt ord men ja..

5. Är du italienare?

No no
6. Är du cool?

Ibland kanske?
7. Är du från Irland?
No no

8. Är dina föräldrar fortfarande gifta?

Yes


ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV

1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?

Ja, det gör jag helt klart!
2. Har du någon gång blivit sårad?

Det har hänt.
3. Har du någonsin tänkt på samma kille flera gånger under samma natt?

Yes i have...
4. Har du gillat en kille utan att berätta det för honom?
Ja.

5. Har du kysst någon under de två senaste veckorna?
Ja, det har jag.
6. Har du haft en hemlig beundrare?
Det har jag säkert haft nån gång?!
7. Är du kär?
Attraherad och intresserad kanske, men inte kär..

8. Vill du gifta dig när du blir stor?

Jag vill gifta mig nån gång ja...


TVÅ ALTERNATIV

1. Bilddagboken eller lunar?
Har inget av det men helt klart bilddagboken om jag ska välja.
2. Hår eller ögon?
Ögonen, helt klart!

3. Katter eller hundar?
Hundar..

4. Några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar?

Tveklöst några få bästa!
5. Coca-Cola eller Pepsi?
Coca Cola - light...

6. Utekväll eller romantisk hemmakväll?
You want what you can't get, jag vill ha en romantisk hemmakväll...

7. Pengar eller lycka?
Lycka!

8. Dag eller natt?
Omöjligt att välja - båda kan va bäst.

9. Msn eller mobil?

Mobil.


TIO "HAR DU NÅNSIN..."

1. Blivit påkommen när du försökte smita hemifrån?

Näe, jag smet sällan utan sa att jag tänkte dra och sen drog jag, fast det var sällsynt.
2. Brutit nåt?

Inga ben?
3. Gjort nåt du ångrar?

En hel del..
4. Hoppat Bungee Jump?

Nej, men det vore as tufft att prova!
5. Ljugit för någon du tycker om?
Tyvärr, ja..

6. Ätit en hel tårta?

Nej, "rekordet" är 3/4 av en tårta, hah.
7. Gjort bort dig offentligt?
Absolut!

8. Viljat bli tillsammans med ditt ex igen?

Ja.. Mer än en gång och mer än ett ex men det var länge sen.
9. Gråtit när ett husdjur dog?
Usch ja..

10. Velat försvinna?
Det har jag säkert, om det gills som att försvinna om man vill åka bort så ja..



SENASTE

1. Telefonsamtalet du gjorde:

Mamma.
2. Telefonsamtalet du fick:

Pappa.
3. Personen du var med:

Anna och Sarah.
4. Roligaste grejen som hänt:
Studenten var helt amazing så.. Studenten!

5. Personen du smsade:
Anna.
6. Personen du tänkte på:

Bea, eftersom jag snackar med henne på msn just nu.
7. Du skrev till på myspace:

Har inte myspace så ingen.
8. Du kommenterade:
Ingen aning?
9. Du tillbringade natten med:

Inga kommentarer...
10. Du kramade:
Mamma eller pappa antar jag.


en promenad och fyra alternativ

All min energi som varit som bortblåst den senaste månaden har kommit tillbaka tack vare solen! Det var kanonväder igår och det är jätte fint idag också. Jag kom just hem från en långpromenad tillsammans med mamma och Tessan och det var verkligen helt underbart. Jag hade till och med för mycket kläder så jag fick lov att ta av mig en tröja efter halva vägen och det är ett säkert vårtecken!

Jag har för tillfället 4 alternativ och försöker bestämma mig för hur jag ska göra. Alternativ 1 är att jag följer med pappa som ska åka ner till Gävle en sväng (åker i eftermiddag och kommer hem imorgon kväll eller torsdag dag). Alternativ 2 är att jag följer med mamma till Sundsvall (åker torsdag morgon och kommer hem fredag kväll). Alternativ 3 är att jag följer med pappa till Gävle och sen stannar i Sundsvall och är där med mamma (alltså, åker i eftermiddag och kommer hem fredag kväll). Alternativ 4 är att jag helt enkelt stannar hemma. Beslutsångest är bara förnamnet men det löser sig på något sätt!

The falling star

Såg en fallande stjärna när jag kom hem från Iksu ikväll och det var tufft! Jag brukar aldrig se sånt och så uppspelt som jag blev höll jag på att helt glömma bort att önska något. Fast rent reflexmässigt kom jag att tänka på en grej direkt jag såg stjärnan som föll så det blev önskningen också! Jag har tänkt lite på det där att man inte ska säga vad man önskar när man blåser ut tårtljus, ser fallande stjärnor och sådär och egentligen är det lite dumt att man inte ska berätta vad man önskar. Hur ska då någon kunna veta att man önskar det?!

Träningen gick kanon och världens bästa U var instruktör på body balance passet! Efter body balancen blev det en timme uppe i gymmet också och det var lätt det bästa passet på väldigt väldigt länge. Toppen kontakt med musklerna trots att jag körde rätt tungt - ååh vad jag älskar den känslan!

Nu ska jag lägga mig och lyssna på en ljudbok och sen sova! Med tanke på att jag inte kan bestämma mig för om jag ska ut och resa lite i veckan eller inte så är det väl lika bra att vara pigg imorgon för säkerhets skull...

up's and down's

Gårdagkvällen bjöd på utgång med Bea och det blev en väldigt rolig kväll!



Idag däremot känner jag mig lost. Jag håller på explodera av alla känslor och tankar och jag skulle behöva en ordentlig urladdning. Men det är som att dörren in till rummet där alla tankar och känslor finns är låst så jag inte kan öppna den och tömma rummet. Jag funderar över hur saker och ting blivit som dom är, vad som bara är rykten och vad som är verklighet, hur saker och ting kommer lösa sig (för allt löser sig, det är bara en fråga om hur) och vad som kommer.

Skulle bli tokig om jag satt med alla tankar för mig själv men som tur är ska jag till Malin och förhoppningsvis har hon en nyckel till det låsta rummet. En tillfällig down-dag har väl alla, right...?! Ska börja dra mig nu men först byta om till mjukisbyxor - ja, det är på den nivån idag...


hamburgare och gårdagens pinsamma insikt...



Jag älskar att planera för vad jag ska laga till middag, gärna flera dagar i förväg så jag hinner längta riktigt tills jag får äta olika saker. Idag så ska jag i alla fall göra hemmagjorda hamburgare med Max frisco bröd (tror det heter så i alla fall?) och en massa grönsaker. Lillebror fick välja mellan hamburgare och fläskfilé och valde av någon anledning hamburgare så då får det bli så.

Idag har jag inte varit vidare effektiv när det gäller skolarbete utan har varit en sväng på systemet, vilket i och för sig var skönt att göra bort i förmiddags då det lär vara proppfullt där i eftermiddag, sjutsat John och sen tittat lite på The hills. Har aldrig följt det men nu har jag blivit så sugen på att börja se det eftersom "alla" verkar se det så sagt och gjort så ska jag börja se det. Har laddat hem en 30 dagars provversion av indesign också så jag kan göra mer skolarbete hemma och slippa sitta på skolan.



Jag måste även erkänna en rätt pinsam grej som uppdagades igår. Jag har använt tvättmaskinen här hemma max 2 gånger i mitt liv och då under mammas övervakning. Vi har en deal att jag fixar middag ett par dagar i veckan och får i utbyte mina kläder tvättade så jag har aldrig behövt bekanta mig med tvättmaskinen. När jag har bott ensam så har jag självklart tvättat och snabbt lärt mig de nya tvättmaskinerna men den vi har här hemma är inte från det här årtusendet så igår när jag insåg att jag skulle bli tvungen att tvätta - slut på rena träningskläder och underkläder - så kände jag mig väldigt bortkommen. Hur som helst så gav jag mig på att försöka förstå hur tvättmaskinen fungerar och efter att jag och John stått och klurar en stund så listade vi ut det och jag tror till och med att alla kläder fortfarande är i samma storlekar som innan jag tvättade dom!

Hur som helst så insåg jag att det är rätt trevligt att tvätta. När jag bodde på Skogsbrynet så tycke jag om att vara i tvättstugan, speciellt på våren och sommaren, och till mammas stora lycka så kanske jag kan få någon sån känsla här hemma också. Så mitt projekt tills dom kommer hem från fjällen är att göra tvättstugan lite mer hemtrevlig och mysig!

Onsdag kväll...

Nytränad, nysolad, nyduschad, nymatad, kan knappast bli så mycket bättre - men det blir det för Bea kommer hit ikväll och dregglar till Twilight med mig och jag har godis!


Då och nu - 14 månader



Har suttit och kollat på lite gamla bilder och försöker bestämma mig för om jag ser äldre ut nu än för ett år sen. Det bara drygt ett år sen, i know, men jag fyller 21 snart och redan efter 20 börjar det väl gå utför, haha... Första bilden är från en dag då jag och Anna lånade fotostudion på skolan så det är hon som tagit första bilden.

(Som en liten parentes kan jag tillägga att det var väldigt, väldigt länge sen jag fotade i en studio och jag saknar det så det kliar i fingrarna och att det vore grymt att ha tillgång till en riktig studio med all utrustining när jag ska fota Ante nästa gång!)

Den tydligaste skillnaden jag ser på bilderna förutom hårfärg, frisyr och piercing är att jag är betydligt smalare i ansiktet på den nyaste bilden än på den äldre. Vinklarna bilderna är tagna ur förstärker det också men jag ser det i vanliga fall när jag tittar i spegeln nu också, ligger några kilo lägre i vikt nu än då. Jag skyller på att jag är singel nu och att myskvällarna med en chips och godis är betydligt mer sällsynta nu för tiden!

Förresten ser jag brunare ut på första bilden och även om det nog mest beror på färgerna i bilderna så tror jag ändå att jag ska unna mig några minuter i solariet efter att jag tränat idag. Såg en bild från sommaren 2007 när jag hade brunt hår med rätt mycket rött i och jag var brun och det var snyggt - och en bränna skulle inte sitta helt fel nu...

come what may...

all this indecision
all this independent strength
still we've got our hearts on save
we've got our hearts on save


- gavin degraw


Världens enklaste bröd


Baka baka liten kaka...




Internet har strulat hela dagen så en och annan svordom har uttalats under dagen. Nu fungerar det igen i alla fall och medan det inte fungerade passade jag på att baka! Hann baka en hel del och det var kaos i köket periodvis men det ser bra ut nu och luktar gott gör det också. Tänkte bjuda på ett recept redan ikväll så det kommer upp om en liten stund. 

I övrigt har det inte hänt mycket förutom att jag gått från att tidigare haft världens problem att somna på kvällarna och ofta legat vaken och funderat till minst klockan 2 till att mer än gärna krypa i säng redan klockan 9. Som ni kanske märker så har jag inte gjort verklighet av den önskan utan är fortfarande vaken men det kanske är lika bra att gå i pension redan nu, baka bröd och gå och sova klockan 9 varje dag....

Brödbak på gång!

Det har varit dålig uppdatering under dagen men jag har inte gjort speciellt mycket intressant.. Var förbi på biblioteket och lånade ett gäng böcker tidigare idag, sen har jag storhandlat och kom precis hem från affären och ska baka scones nu innan Project runway!

Jag lånade bland annat en brödbok och hittade massa recept som jag ska testa men ikväll är jag alldeles för trött för att orka med något sånt avancerat och tidskrävande då de flesta bröden ska jäsa eller gräddas länge så det får bli morgondagens projekt. Det passar ganska bra att baka bröd under tiden man pluggar på dagen för det brukar vara rätt lagom att ta en paus för att baka ut brödet, stoppa in det i ugnen eller ta ut det och smaka.

Blogg-favorit!

Jag läste en text som Kim (imapoet.devote.se) lagt upp på sin blogg och en mening i den texten var en sån enkel men perfekt beskrivning på hur det kan kännas att vara singel. Hela grejen med att älska ett ögonblick för att man kan låtsas att saker och ting är något annat än de egentligen är, det är typiskt mig och jag gör det alldeles för ofta.

Kim's blogg är förresten en av mina absoluta favoriter. Hon skriver så bra och hela bloggen känns väldigt äkta på något sätt. Hon gillar att träna, träna för att bygga muskler och inte för att gå ner i vikt och hon verkar ha sunda idéal. Bara av att läsa bloggen så önskar jag att hon var en av mina kompisar!


Bloggfesten och goddiebagen

Som jag skrivit tidigare så var jag på bloggfesten som Anna hade ordnat på O'learys igår. Hela kvällen var väldigt lyckad (om man bortser från en väldigt onödig incident) och det var jätte kul att träffa en massa nya, jätte trevliga tjejer ifrån Umeå. Det är alltid kul att träffa personerna bakom bloggarna och de vilka de egentligen är.  

Anna är riktig pärla som tar tag och ordnar sånt här i Umeå och tack till alla företag som sponsrade på olika sätt!




Vitamin Well's i smakerna Citrus/fläder och Svarta vinbär
Glansspray ifrån Disp
Ms Bijoux halsband ifrån Kii
Ms Bijoux armband ifrån Ms Bijoux
Presentkort på makeuprådgivning på Satine
Procentrabatt på Art & Eco
Procentrabatt på Style4it
VIP-kort på Creative lounge

Bilder från bloggfesten på O'learys!


Oh, let's make it last forever

Jag är på hur bra humör som helst idag, så bra humör att jag lätt skulle kunna vara irriterande för människorna i min omgivning om dom var på mindre bra humör!

Gårdagens bloggfest var toppen och jag hade verkligen super roligt hela kvällen. Kvällen avslutades också bra och sånt uppskattas alltid. Drack väldigt lite igår så jag är jätte pigg idag, vaknade första gången klockan 7 så det säger väl en hel del om dagens tillstånd, haha. Lovar att lägga upp de få bilder jag har, skriva mer om gårdagen samt lägga upp bilder på innehållet i goodiebagen senare idag.

Nu ska jag åka till flygplatsen och hämta min älskade bror som äntligen kommer hem från Italien!

It just feels so good




Fick deklarationen idag och det blev en trevlig avslutning på den här veckan!

Planerna för eftermiddagen är plugg, ett tungt träningspass på gymmet och tur till affären. Ikväll står middag med Malin och Sarah på schemat och det blir mysigt!

Kom hem lillebror!

Min kära lillebror är, som jag skrivit tidigare, i Italien i veckan och jag måste erkänna en sak: det värsta med att han är i Italien är inte att det är "typ sommar" där utan det absolut värsta, det är att han inte är hemma! Hallå, jag har fri tillgång till hans x-box, vad är problemet liksom?! Men efter 4 dagar som tillfälligt ensambarn klättrar jag på väggarna och funderar på hur snabbt jag skulle kunna hitta någon slags stand-in-lillebror som lever om lite grann.

Det är för tomt, för tyst och för tråkigt utan honom - kom hem nu John!

Ett lyckligt slut - till slut...

Nu är äntligen den här hår-historian avslutad!
 
Det blev som jag befarade, det vill säga katastrof, när jag skulle färga det själv. Till mitt försvar kan jag säga att jag färgat håret hemma väldigt, väldigt många gånger och det har aldrig blivit så misslyckat som i förrgår. Hur som helst så fick jag en tid idag på Headline på strömpilen Emma som fixade mitt hår gjorde ett kanon-jobb Nu är jag jätte nöjd och Emma sa att jag skulle lägga i en schampo-toning om ungefär en månad så färgresultatet blir ännu jämnare.


RSS 2.0





Alla bilder på bloggen är mina egna om inget annat anges. Du måste alltid fråga om du vill använda någon av bilderna.




Follow stellal