Första advent

Det är första advent och jag är klar med alla julklappar som ska skickas till sverige - helt otroligt för att vara mig!

Dagen började med en lugn förmiddag hemma innan Malin och Amanda kom och hämtade upp mig. Vi åkte in till Bethesda och hade först tänkt äta på La Madeleine men vi gick till Caribou Coffe istället och tog bara något att dricka (okej, jag åt en bit mjuk pepparkaka med frosting också för att "fira" att det var första advent). Sedan ville Amanda fixa naglarna så jag och Malin gick till Starbucks och myste där i världens skönaste fåtöljer medan vi väntade.

Sen skulle tjejerna hem till Amanda och jag skulle göra lite ärenden så dom droppade av mig på Giant men där hittade jag inte det jag sökte så jag hamnade på Barnes and Noble. Det är en sån där underbar affär där jag kan gå omkring i flera timmar och bara bläddra i massa böcker. Om det är något som jag kommer sakna hur mycket som helst när jag åker hem så är det den affären! Hur som helst så hittade jag inte det jag sökte där heller, men däremot hittade jag alldeles för många böcker jag ville köpa men jag höll mig och köpte ingen, inte idag i alla fall..

Jag gick vidare och 3 affärer senare så hade jag fixat de sista julklapparna och lite andra nödvändiga småsaker, bland annat inslagningspapper, presentpåsar och etiketter till paketen. Det enda jag köpte till mig själv var ett stort kollegieblock för det har jag tänkt köpa i flera veckor nu!

När jag var färdig med alla inköp så stannade jag till på gymmet på vägen hem och tränade axlar och precis som igår så tränade jag utan schema och var utslut i musklerna när jag var klar. Tror jag ska testa att köra så i ett par veckor nu och jag hoppas att den riktiga träningsglädjen kommer tillbaka för det har varit lite si och så med den på slutet. Jag vill gärna planera allt in i minsta detalj men jag tror att jag mår bra av att bara ta saker och ting som dom kommer ibland också.

Jag har tänkt på en sak som jag och Malin pratade om när vi åt lunch igår och det är hur länge det känns som om vi har känt varandra, vi som är här. För det känns verkligen som om jag har känt Malin, Amanda och Victoria (dom tre tjejerna jag umgås mest med) betydligt längre än i knappt 2 månader. Det är något speciellt och nu i helgen när Amanda och Victoria har varit borta har det verkligen varit tomt och jag har saknat dom. Men det kanske är så när man startar ett helt nytt liv på en ny plats och inte har alla gamla bekantskaper omkring sig.. Hur som helst är jag så otroligt glad att jag har dom/er och som Malin sa, vi är liksom våran egen lilla familj här borta.

Den här helgen blev som sagt en långhelg med 3 lediga dagar för min del och jag är faktiskt pigg och ser fram emot den kommande veckan. Vi har rätt mycket planerat för veckan och det är alltid jätte skönt för då brukar tiden gå fort och det är roligt också!

Imorgon ska jag, C och N åka till Barnes and Noble för att C har fyllt sitt glas med pärlor och ska få köpa en bok som belöning. Tjejerna får pärlor när dom gör bra saker och uppför sig bra men dom kan också förlora pärlor om dom uppför sig dåligt - sen när dom fyllt sina små glas med pärlor så får dom åka till en bokaffär och välja en bok. Risken finns att jag kommer köpa en bok till mig själv också.  Haha, jag har en tendens att alltid komma på världens bästa anledningar till varför jag faktiskt förtjänar såna saker och att läsa är ju bra för språkutvecklingen förresten..?!

Nu ska jag fylla i veckans planer i kalendern och sen läsa lite innan det är dags att sova!

Lördags shopping på Wheaton Mall

Gårdagen blev inte riktigt som planerat men den blev toppen i alla fall! Malin kom och hämtade upp mig vid halv 11 och då åkte vi till Wheaton Mall där vi åt lunch och shoppade. Jag köpte en julklapp till pappa så nu är jag nästan färdig med paketet som ska hem till sverige, ska köpa det sista idag och sen är det bara att skicka det! Det känns så skönt att, i princip, vara helt färdig med alla julklappa redan i November och även om jag inte köpt allt till familjen här borta så vet jag i alla fall vad jag ska köpa.

Jag köpte en en liten ljusbrun väska och ett blått basic-linne på forever21 till mig själv och på target så köpte jag lite småsaker och fler julkort, jag hade inte räknat hur många jag behövde innan jag köpte julkorten i fredags och det visade sig att jag behövde 10 till. Sen handlade jag en blå-vit-randig julklapp till mig själv på Victoria's Secret också..

När vi var färdiga med shoppingen så släppte Malin av mig på gymmet där jag körde ett benpass och jag har redan träningsvärk i både benen och rumpan så det var ett rätt givande träningspass! För en gångs skull så valde jag övningar eftersom och hade inget  schema och det var väldigt skönt måste jag säga. Jag ökade också tempot och antalet set också så jag verkligen körde helt slut på musklerna.

På kvällen så var jag bara hemma och njöt av att kunna kolla på en film i mer än 25 minuter utan att somna och  sen läste lite också innan jag somnade väldigt tidigt. Hur som helst är jag väldigt pigg idag så nu ska jag gå upp och äta frukost och sen får jag se vad som händer, men träna ska jag i alla fall göra!

Black friday

Imorse var jag 200 dollar rikare än vad jag är nu - men å andra sidan hade jag inte köpt några julklappar då heller!

Idag har jag varit i Friendship Heights och shoppat lite.. Jag inledde shopping-turen på Sephora och det är nog inte många gånger i livet jag kommer vara med om att en påse därifrån känns tung men det fick jag vara med om idag. Köpte smink till mig själv från ID och det är verkligen mycket billigare här än vad det är hemma! Vet inte om jag skrivit det förut men en burk foundationpuder kostar 25 dollar, hela startpaketet var nedsatt den här veckan och kostade 48 dollar och en burk med rouge kostar 18.

Jag promenerade runt bland affärerna och besökte de flesta favoriterna två gånger innan jag hade bestämt mig. Nu har jag i alla fall köpt julklappar till John och mamma och en julklapp till mina små tjejer. Är inte färdig med julklappsinköpen än men förhoppningsvis hinner jag köpa alla som ska skickas till Sverige den här helgen så jag kan skicka dom i början av nästa vecka så att dom alldeles säkert hinner fram innan julafton. En liten nesesär köpte jag förresten också så nu är det slut på smink-kaoset i träningsväskan!

Ikväll ska jag och Malin ses och gå ut och äta middag och det blir super mysigt! Det känns så himla lyxigt att ha hunnit med en massa shopping idag och att jag ändå har hela helgen framför mig, jag kan inte släppa det! Att dessutom inte ha några planer för helgen utan att jag kan vara spontan och göra det jag känner för gör allting ännu bättre.

Får se vad jag gör imorgon men det blir träning hela förmiddagen och sen ska jag köpa en stor sallad från Giant till lunch i alla fall. Mamma har skickat min favorit salladsdressing och till den behövs en riktigt stor och underbar sallad!

Thanksgiving

Idag har vi firat thanksgiving och det är en himla mysig högtid måste jag säga! Massa, massa god mat och bara mys med familjen..

Jag jobbade under dagen och medan hostmum var hemma och lagade mat så tog jag och hostdad med oss barnen till Zoo:et och jag var nog betydligt mer exalterad och fashinerad än vad barnen var. Vi såg bland annat lejon, tigrar, pandor, röda pandor, lemurer, geparder, elefanter, sköldpaddor, zebror, shimpanser och gorillor. Även om gorillorna intresserade mig mest så blir jag så illa berörd av att dom lever i fångenskap och bor som dom gör. Det var en gorilla som låg i en hängmatta och när den tittade mig i ögonen så kändes det verkligen att det är djur som är väldigt lika oss människor. Kommer ihåg att mamma sa att hon känt samma sak när hon såg gorillor på kolmården första gången.. Fashinerande djur är vad det är i alla fall!

Vid halv 2-tiden började vi bege oss hemåt och då hade lillen redan somnat i vagnen och vi hann inte långt med bilen innan båda tjejerna också somnat. Jag och hostdad hade inte ätit någon lunch så vi tänkte svänga förbi på McDonalds men det var stängt och vi gav ganska snabbt upp hoppet på att hitta nåt annat ställe som var öppet så vi åkte hem.

Resten av eftermiddagen var lugn eftersom tjejerna sover till typ halv 5 och hostmum och hostdad tog hand om lillen då han vaknade. Lekte lite med tjejerna när dom vaknat och umgicks med familjen. Vid 7 var det äntligen dags för middag och vi åt så klart kalkon! Förutom den så åt vi macaroni and cheese, nån slags grönkål, tranbärssylt, sötpotatis, cornbread och en jätte god sås som hostmum hade gjort.  Och sen till efterätt åt vi äppelkaka och pumpapaj! Jag är verkligen proppmätt nu och har svårt att tänka mig hur jag ska kunna bli hungrig igen inom en vecka men den känslan är nog borta imorgon..

Nu är jag i alla fall ledig tills på måndag och det är första 3-dagars ledigheten sen jag kom hit för 75 dagar sen och det känns as lyxigt och jag ska njuta hur mycket som helst! Imorgon blir det träning och shopping, det är black friday vilket innebär rea, och sen får jag se hur resten av helgen blir.. Är lite sugen på att åka in till DC någon dag i alla fall och jag hoppas på att få träffa lite kompisar också. De flesta av julklappsinköpen ska förresten också klaras av så jag kan skicka hem dom under nästa vecka!

Nu ska se på film och sen sova (säger så varje kväll men det slutar alltid med att jag stänger av filmen efter 20-40 minuter och somnar) - det är nämligen näst intill omöjligt att sova längre än 8 här!

RSS 2.0





Alla bilder på bloggen är mina egna om inget annat anges. Du måste alltid fråga om du vill använda någon av bilderna.




Follow stellal