Oh vilken härlig dag


Foto: Anna (annilinnea.blogg.se)

Jag har suttit och försökt skriva något om fredagskvällen ett tag nu men jag hittar liksom inga ord som kan beskriva allt - det var precis som en pripps blå-reklam - helt underbart!

Det är förresten ingen idé att jag försöker ens för det kommer aldrig att gå att återberätta det och dessutom kommer det bara bli en massa interna grejer!

Hur som helst var det helt underbart, tack tack tack!










Fotokväll med Anna



Har varit på Gamlia och fotat med Anna ikväll och det var hur kul som helst! Det var ganska länge sen jag helt tappade suget för att fota men nu har suget och inspirationen börjat komma tillbaka och det känns så himla bra för jag älskar att fota. Sen är det i och för sig svårt att inte bli inspirerad och tycka att det är super kul när man har Anna framför kameran - sötare tjej får man leta efter!

mot stranden!

Klockan är strax 9 och det är redan 20 grader i skuggan!


Matsäcken är förberedd (plättar, mackor med keso-röra, singoallakakor, saft, mandariner, nötter... osv)!


Bikinin är på!

Väskan är packad med böcker, tidningar, korsord, ipod!



Mot stranden!


världens bästa mamma

Jag är så himla glad för jag har verkligen haft en as bra tisdag!

Jag och mamma har spenderat hela dagen ihop och först var vi på iksu spa och tog det lugnt, sen for vi på stan och letade efter nya glasögon till henne och jag köpte en dual foundation på make up store. (Mitt ID-puder är på väg att ta slut och jag tänkte vänta till USA innan jag köper ett nytt eftersom det är betydligt billigare där)

På vägen hem svängde vi förbi Thai Köket och köpte med oss mat så nu har vi just ätit och jag är sådär underbart mätt man bara kan bli på thai-mat!

Får se vad som händer ikväll men troligen blir det en sväng på gymmet eller en långpromenad och sen film-mys med mamma.

Midsommar - check!

Och så var midsommarafton avklarat ännu en gång... Sällskapet var som alltid det bästa och tjejer - ni är guld värda varenda dag, varenda kväll och varenda natt året om! Vi lyckades få ihop en välsmakande och välfylld buffé som jag verkligen ångrar att jag inte tog kort på. Hela kvällen vart bra, riktigt bra!

Gårdagen blev betydligt lugnare och det var nog en himla tur det! Ett halvhjärtat försök att städa, tv-tittande med Sarah och en massa snack på dagen och sen film x 2 på kvällen - först Crank med delar av midsommaraftonens sällskap sen hem och se Wimbledon med lillebror.

(Jag måste erkänna att jag inte kan inte låta bli att undra hur nästa års midsommar kommer att se ut...)


Nu ska jag äntligen åka och träna, känner hur kroppen skriker efter att få anstränga sig och jobba ordentligt efter fredagen och lördagens uppehåll från träningen! Det blir ett arm-pass på iksu spa ikväll - jag har aldrig tränat i gymmet där och är väldigt sugen på att testa det...


midsommarförberedelser

Det har blivit mycket usa och väldigt lite vardag, umeå, sverige på senaste tiden därför tänkte jag klämma in lite alldeles vanlig vardag.



Nu ska jag hur som helst snart åka iväg och handla med Anna inför morgondagen. Tydligen är sill inte prio ett på bordet men färskpotatis ska vi ha, annars tvivlar jag på att det blir en riktig midsommar! Jordgubbar måste vi också ha! Jag hoppas att resten av umeås befolkning inte hade planerat att göra oss sällskap och också handla idag kring halv 11.

Idag ska jag förresten göra tårtbottnarna och hemmagjorda köttbullar till imorgon - jag känner mig lite gammal men rätt ambitiös!

När jag ändå är i farten så måste jag klura ut vad jag ska ha på mig imorgon också! Och vad jag ska göra av håret, och hur jag ska sminka mig och vilka skor jag ska ha och...

(...tur att det är över 24 timmar kvar till firandet sätter igång)

nedräkningen har börjat...




Känslan av att äntligen ha ett datum är underbar men samtidigt som det är så svårt att förstå - det kommer verkligen att bli av, det är på riktigt!

Den 14 september åker jag till New York och den 18 september åker jag vidare till D.C.

Förmedlings-strul...

Som alltid när det är något större på gång så är det alltid något som strular eller inte riktigt blir som man tänkt...

För att sammanfatta allt kort så hittade jag min hostfamily, av en ren slump, utan att först ha kontaktat någon organisation. När vi hade bestämt oss för att jag skulle komma till just dom så fick jag en adress till den organisation de använt sig av tidigare när de haft aupairer. På organisationens hemsida så stod det att organisationen arbetar med olika förmedlingar beroende på vilket land man bor i så jag fyllde i en intresseanmälan och fick ett par dagar senare ett mail där det stod vilken svensk förmedling jag skulle vända mig till. När jag skulle kolla in den svenska förmedlingens hemsida och kontakta dem så visar det sig att den är nedlagd och idag när jag försökte ringa till dem istället så är telefonnummret taget ur tjänst och det finns ingen hänvisning. Detta tolkar jag som att den förmedlingen lagt ner sin verksamhet...

Hur som helst så mailade jag till hostmum och berättade hur det låg till och att jag tänkte ringa till den amerikanska organisationen och höra mig för hur jag skulle göra men hon skrev att hon ringa och höra med den person från den amerikanska organisationen, som de haft kontakt med tidigare, hur vi skulle gå vidare och sedan höra av sig till mig.

Det känns så himla bra att hon tog tag i det, absolut inte för att jag hade haft några som helst problem att ringa själv, utan mer för att det verkligen visar på engagemang från deras sida! Inte för att jag någonsin tvivlat på det men det känns  tryggt att verkligen få bekräftat att dem verkligen hjälper till på alla sätt.

Det är tur i alla fall att vi har så pass "mycket" tid på oss att ordna det här på något sätt och fortsättning följer...





Fick mail av hostmum tidigare ikväll och hon hade ringt till organisationen i USA och de hade sagt att jag skulle höra av mig och berätta vilken förmedling jag fått tips om först och sen skulle jag få adressen till en annan förmedling. Jag vill att det här ska gå fort så jag ringde till kontoret i USA och pratade med en jätte trevlig kvinna som lovade att maila adresserna till två andra förmedlingar, en i sverige och en i england.

Jag har fått mailet nu så imorgon ska jag kontakta den svenska förmedligen så jag kan komma igång med ansökningen, vet att det kan ta en hel del tid! Ska maila hostmum nu på en gång också så dom vet att det går framåt igen...

because I'm going to D.C baby...



Den senaste månaden har varit rätt... omtumlande? Jag hittar liksom inte ett enstaka ord som ensamt kan beskriva den senaste månaden!

Ett par dagar efter att jag senast skrev så fick jag bekräftat att jag åker till Washington D.C i början av september och blir där minst ett år. Äntligen, äntligen så ska jag åka iväg på den här aupair resan som jag drömt om i så galet många år! Det känns fortfarande så himla overkligt och jag även om det knappt går en timme utan att jag tänker på det så kan jag inte förstå att jag befinner mig på andra sidan atlanten om 3 månader och lever ett helt annorlunda liv jämfört med det jag lever idag...

Jag kommer inte att bo i centrala D.C utan i ett område som ligger cirka 20-30 minuter, med tunnelbana, utanför centrum. Min host-family verkar helt underbara och familjen består av mamma, pappa och 3 barn, två tjejer och en kille. Alla barnen är under 4 år vilket känns bra eftersom jag har mest erfarenhet av barn i den åldern från min långa, långa praktik på dagiset för några år sen.

Än så länge har jag inget exakt datum då jag åker men familjen vill att jag kommer i början av september, kring den 8e. Detta för att jag ska hinna träffa deras nuvarande aupair så hon kan visa mig runt, presentera mig för sina kompisar och så - det känns jätte bra för min del att jag hinner träffa henne innan hon åker!

Förresten har jag träffat en tjej via facebook som kommer bo i samma område som mig och vi kommer förhoppningsvis bo rätt nära varandra också. Vi har hunnit snackat en del på msn och det känns jätte kul, speciellt eftersom vi kommer dit nästan samtidigt, hon åker dit ca 2 veckor innan mig. Vi har redan hunnit tagga shopping, träning och en massa bio!

Jag försökter ta vara på all tid här hemma tillsammans med alla dom bästa fram tills jag åker - samtidigt som jag försöker att inte tänka alldeles för mycket på hur snart jag faktiskt åker även om jag super taggad...

...och förresten, jag tror verkligen att det kommer bli as bra, eller rättare sagt - det ska bli as bra för det har jag bestämt!

RSS 2.0





Alla bilder på bloggen är mina egna om inget annat anges. Du måste alltid fråga om du vill använda någon av bilderna.




Follow stellal